T-Mobile: 3G sieť aj v Humennom (aktualizované)

Pôvodný článok zo dňa 22. 9. 2011 7:00 hod:

Niekoľko čitateľov nás upozornilo, že od 21. septembra 2011 sa konečne aj v Humennom dočkali zákazníci rozšírenia rýchlej dátovej siete operátora T-Mobile. Samotný signál sa v tomto meste objavoval na dispelji telefónov aj minulý týždeň, no nebolo možné ešte cez túto sieť surfovať ani telefonovať. Od stredy je 3G pripojenie plne funkčné, dá sa uskutočniť hovor aj prezerať internet.

Na mape pokrytia mesto Humenné zatiaľ nie je označené ako pokryté 3G sieťou, no reálne skúsenosti našich čitateľov ukazujú, že "zružovie" už čoskoro.

Na nedávnej tlačovej konferencii sme sa tiež dozvedeli, že pokrytie Flash-OFDM sa bude pravdepodobne viac orientovať (mieriť) na vidiek a v mestách môže dokonca aktuálny signál Flash-OFDM zoslabnúť. Tam bude mať totiž prednosť 3G a jeho nadstavby. Dosah staršej 450 MHz technológie je väčší, a preto je jej využitie na vidieku a posilnenie pokrytia týchto oblastí pochopiteľné.

Mapa pokrytia: www.t-mobile.sk

Doplnené 23. 9. 2011:

Čitateľ s nickom SotiQ nás informoval, že rozšírenie rýchlej dátovej siete operátora T-Mobile, sa týka nielen Humenného. Tu je podľa mapy pokrytia dostupná aj nadstavba HSPA+. Zákazníci tak môžu sťahovať súbory teoretickou rýchlosťou až 21 Mbps. Rýchlou dátovou sieťou s nadstavbou HSPA+ sú pokryté aj Krásno nad Kysucou a časť mesta Poprad. Obce Hnúšťa, Lada,

Cemjata, Vydumanec, Trnkov a mesto Stará Ľubovňa patria medzi novo pokryté oblasti signálom 3G. Operátor T-Mobile tak pokračuje v dynamickom rozširovaní pokrytia signálom 3G do ďalších nových lokalít.

Za čiateľské tipy ďakujeme.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu