Orange: nová služba MusicJet

Mobilný operátor Orange od 21. septembra 2011 spúšťa novú službu s názvom MusicJet. Ide o hudobnú knižnicu s databázou 1,5 mil. skladieb domácej i zahraničnej produkcie. Databáza sa bude postupne rozširovať. MusicJet je služba českého pôvodu a Slovensko je prvá krajina, v ktorej bude naostro spustená. Autori sa orientujú zatiaľ len na český a slovenský trh, expanzia služby do iných krajín sa v blízkej budúcnosti neočakáva.

Orange sa v tejto službe spojil s veľkými vydavateľstvami Opus, Supraphon, SONY BMG, Warner Music, Universal, EMI, čo je zárukou, že ponúkne veľké spektrum hudby. Alternatívnu scénu tam zatiaľ nečakajme, hoci autori projektu sú otvorení aj malým vydavateľstvám. Stačí sa im ozvať s ponukou vašich interpretov. Skladby sú pre lepšiu orientáciu radené do 25 žánrov. Vybratá skladba sa cez aplikáciu v mobilnom telefóne prehráva ihneď, nie až po jej úplnom stiahnutí. Podobne ako keď pozeráte videá z YouTube v mobile.

Music Jet

Služba MusicJet je dostupná bezplatne alebo za mesačný poplatok. Bezplatná verzia MusicJet Lite poskytuje základný komfort v podobe prístupu k celej databáze skladieb cez počítač pripojený k internetu. Počas prvých troch mesiacov je prehrávanie bez obmedzenia počtu prehratých skladieb. Služba v tejto verzii je každých 15 minút prerušovaná reklamou a obmedzená maximálnym počtom prehratí jednej skladby. Používať ju môžu všetci používatelia s platnou e-mailovou adresou a mobilným číslom akéhokoľvek operátora.

Platená verzia MusicJet Premium bude dostupná za mesačný poplatok 6,90 € a umožňuje prístup k miliónom skladieb bez prerušenia cez mobil aj cez počítač. Zákazníci Orangeu, ktorí už majú aktivovaný niektorý z balíkov internetu v mobile Orange World a zákazníci FunFónu môžu MusicJet využívať za zvýhodnený mesačný poplatok 3,90 €. K tomu dostane zákazník 1 GB dátový balík na streamovanie hudby a sťahovanie playlistov, čo znamená pre majiteľov dátových balíkov 1 GB dát navyše.

Music JetMarián Čekovský, Misha aj Peter Lipa službu už otestovali

Vo verzii Music Jet Premium nebude počúvanie hudby rušené reklamou a bude prístupný aj off-line režim. Novú službu budú môcť využívať zákazníci s paušálom, ale aj s predplatenou kartou. Služba bude dostupná zatiaľ pre počítače s operačným systémom Windows a pre mobilné telefóny s operačným systémom Symbian a Android. Majitelia smartfónov Apple sa dočkajú v októbri 2011. Pre Badu a Windows Phone bude služba dostupná neskôr. Aplikácia sa stále vyvíja.

Pri počúvaní hudby musí byť počítač aj telefón pripojený do dátovej siete kvôli autorským právam. Ak si zákazník stiahne off-line playlist, môže ho počúvať aj bez internetového pripojenia, ale aspoň raz za 45 dní sa musí on-line autorizovať a potvrdiť tak, že za službu stále platí. Skladby budú vo formáte Ogg Vorbis s dátovým tokom 160 kbps cez PC a 3G sieť a 96 kbps cez GPRS a EDGE. Playlisty vytvorené na počítači sa automaticky synchronizujú cez konto MusicJet s mobilnou aplikáciou.

Podobná, staršia služba Orange Music končí. Služba MusicJet je k dispozícii všetkým zákazníkom aj na portáli www.ohudbe.sk. Ak sa za službu nezaplatí, konto ostáva neaktívne, no nevymaže sa. O mesiac sa môžete ku kontu vrátiť.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu