Samsung vyrobil tablet s OS Windows 8

Firma Microsoft začala 13. septembra 2011 v Kalifornii k svojmu novému operačnému systému Windows 8 developerskú konferenciu Microsoft BUILD 2011, ktorá potrvá do 16. septembra 2011. Systém bude určený nielen pre stolové počítače a notebooky, ale aj na dotykové zariadenia ako sú netbooky a tablety.

fotka

Grafická úprava je veľmi podobná používateľskému rozhraniu Metro, známe z operačného systému pre smartfóny Windows Phone 7. Na prezentácii Microsoftu dostali všetci účastníci konferencie špeciálny tablet od Samsungu, ktorý bude slúžiť vývojárom pri testovaní. Ide tak o jeden z prvých tabletov s novým operačným systémom Windows 8.

Zatiaľ nepredstavený tablet má dotykový 11,6'' Super PLS displej s rozlíšením 1 366 x 768 bodov a poháňaný je dvojjadrovým 1,6 GHz procesorom Intel Core i5. Medzi špecifikáciami je uvedené GPS, NFC, HDMI, USB, Wi-Fi, Bluetooth, slot na microSD karty, kompas, gyroskop i 3G modem.

fotka

Pamäť zariadenia je 4 GB, vnútorný SSD má kapacitu 64 GB. Tablet má hrúbku 13 mm a váži 909 gramov. Vývojári budú mať po dobu jedného roka v sieti amerického mobilného operátora AT&T mesačne k dispozícii 2 GB dát.

Zdroj:

venturebeat.com

buildwindows.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu