Nokia Car Mode prepojí smartfón s automobilom

Na medzinárodnej automobilovej výstave v nemeckom Frankfurte predstavila 13. septembra 2011 spoločnosť Nokia samostatnú aplikáciu optimalizovanú pre použitie v automobile pod názvom Nokia Car Mode.

Nokia Car Mode má optimalizované používateľské rozhranie, ktoré zjednodušuje prístup a využívanie Nokia Drive (hlasovej navigácie cez apliáciu Nokia Mapy), hudby a hlasových hovorov počas jazdy autom. Nokia Car Mode bude k dispozícii cez obchod Nokia Ovi v poslednom štvrťroku 2011 pre smartfóny s operačným systémom Symbian Belle.

Nokia Car Mode je prvé komerčne dostupné riešenie s podporou nového štandardu MirrorLink, predtým známe ako Terminal Mode. Po pripojení smartfónu má používateľ prístup k svojmu zariadeniu cez palubnú dosku automobilu. Všetky dôležité informácie sa objavia na 7-palcovom displeji s vysokým rozlíšením Alpine ICS-X8.

Multimediálna stanica Alpine ICS-X8 s LED podsvietením a 3D grafickým procesorom má v sebe zabudovanú CD / DVD mechaniku, Bluetooth modul s podporou A2DP, FM tuner s RDS a dva USB porty s podporou USB videa. Stanica sa dá prepojiť s volantom a pohodlne sa ovláda. Menu s widgetmi je prispôsobiteľné systémom "drag and drop".

Nokia v spolupráci s Alpine tak prináša nový štandard MirrorLink, ktorý prepojí mobilné zariadenie s multimédiami v aute. MirrorLink bude v budúcnosti podporovať viacero významných výrobcov automobilov i smartfónov. Môžeme sa tešiť na ešte komfortnejšiu jazdu automobilom.

Zdroj:

press.nokia.com

alpine-europe.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu