T-Mobile: technológia HSPA+ už v 83 lokalitách

Mobilný operátor T-Mobile dnes informoval, že pokračuje v rozširovaní pokrytia sieťou 3G, pričom v uplynulých dňoch pokryl rýchlou dátovou sieťou rozličné regióny Slovenska. O niektorých oblastiach sme vás už pred pár dňami informovali.

Novými lokalitami s pokrytím HSPA+ sa stali mestá Banská Štiavnica, Detva, Hriňová, Sereď, Snina, Svit, Trnava a obce Cabaj-Čápor, Jakubov, Jelka, Lužianky, Opoj, Plavecký Štvrtok, Podvažie, Stráňavy, Šoporňa, Štiavnické Bane, Veľké Zálužie, Vlčkovce, Zbehy. Technológia HSPA+ do 21 Mbps je tak dostupná už v 83 lokalitách na Slovensku.

Sieť 3G s technológiou HSDPA / HSUPA je dostupná v súčasnosti už aj v mestách Rajecké Teplice, Vranov nad Topľou a obciach Gbeľany, Ivanka pri Nitre, Nededza, Tatranská Lomnica, Veľké Leváre, Zástranie.

Na nedávnej tlačovej konferencii sme sa tiež dozvedeli, že pokrytie Flash-OFDM sa bude pravdepodobne viac orientovať (mieriť) na vidiek a v mestách môže dokonca aktuálny signál Flash-OFDM zoslabnúť. Tam bude mať totiž prednosť 3G a jeho nadstavby. Dosah staršej 450 MHz technológie je väčší, a preto je jej využitie na vidieku a posilnenie pokrytia týchto oblastí pochopiteľné.

Mapa pokrytia: www.t-mobile.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu