Android: Slovenské rybárske revíry

Pre tých, čo si radi odbúrajú stres v prírode rybárčením je určená aplikácia, ktorú chceme dnes predstaviť v našej rubrike.

Android TIP je naša malá rubrika, ktorej sa plánujeme venovať takmer každý piatok poobede. Popularita tohto OS aj na Slovensku významne rastie, a tak vám každý piatok radi predstavíme nejakú aplikáciu alebo skupinu aplikácií, ktoré uľahčujú prácu či zväčšujú zábavu s vašim smartfónom. Nemáte ešte telefón s týmto OS alebo sa s ním len zoznamujete? Tak si určite pozrite video: Začíname s Androidom.

Slovenské rybárske revíry vám, ako názov napovedá, pomôže nájsť informácie o rybárskych revíroch v okolí. Prináša prehľadne usporiadané dôležité informácie na jednom mieste. Náš kolega Martin v krátkosti zhrnul svoje skúsenosti:

Je to zatiaľ celkom jednoduchá aplikácia, ktorá je rozdelená na tri časti.

reviryreviry

Hľadaj revír

Táto časť vyžaduje pripojenie na internet a podľa všetkého čerpá informácie zo stránky reviry.choma.sk. Slúži na vyhľadanie rybárskych reíirov podľa okresu, charakteru a účelu revíru. Po vyhľadaní vie zobraziť krátke informácie k revíru, polohu revíru na mape (ak je zadefinovaná) a fotky revíru v prípade. že používatelia nejaké nahrali. Aplikácia umožňuje k revíru priradiť GPS súradnice, takže časom keď budú revíry vo väčšej miere označené, mala by pribudnúť možnosť vyhľadať najbližší rybársky revír aj podľa polohy používateľa.

reviryreviry

Miery a čas hájenia

Jednoduchá tabuľka našich druhov rýb s dobou hájenia a mierami. Veľmi praktické.

O aplikácii

Niet čo dodať, krátky text od autora aplikácie spolu s jeho kontaktom. Okrem iného obsahuje aj pripravované funkcie do budúcnosti, napr. pridávanie fotografií a komentárov k revírom, čím by aplikácia mohla nadobudnúť aj dnes taký moderný sociálny význam.

Je vidieť, že aplikácia je k dispozícii krátko, texty obsahujú zopár gramatických chýb, čo trošku kazí celkový dojem. V každom prípade má obrovský potenciál stať sa komplexnou mobilnou príručkou pre slovenského rybára.

Link na stiahnutie: market.android.com Reviry QRĎalšie tipy na aplikácie pre OS Android nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu