Nokia prinesie biznis aplikácie pre Symbian Belle

Len nedávno Nokia predstavila svoju verziu operačného systému Symbian Belle a 8. septembra 2011 v tlačovej správe informovala o novinkách, ktoré pribudnú s najbližšou aktualizáciou tejto verzie. Pôjde o biznis aplikácie firmy Microsoft, ktoré prídu na všetky zariadenia s OS Symbian Belle.

Prečítajte si: Nokia predstavila Symbian Belle (24. 8. 2011)

Aktualizácia s názvom Microsoft Apps prinesie sériu nástrojov zameraných na produktivitu od spoločnosti Microsoft a rozšíri tak terajšie funkcie pre oblasť bezpečnosti a správy, ktoré už Symbian Belle obsahuje. Aplikácie od Microsoftu zamerané na produktivitu pomôžu zákazníkom využívajúcim platformu Nokia Symbian pracovať s dokumentami a službami Microsoft Office i na cestách.

Majitelia smartfónov budú môcť využívať Microsoft Lync 2010 Mobile, Microsoft OneNote, Microsoft PowerPoint Broadcast a Microsoft Document Connection, ktoré ponúka prepojenie s Microsoft SharePoint.

Microsoft OneNote - pokročilý nástroj pre vytváranie poznámok, vrátane obrázkov. Ponúka synchronizáciu s Microsoft SkyDrive.

Microsoft Lync 2010 Mobile - cenovo dostupný instant messaging, nastavenie účasti, mobilnej audio- a webkonferencie

Microsoft Document Connection – jednotný pohľad na dokumenty uložené v mobilnom telefóne, vrátane e-mailových príloh a dokumenty uložené na weboch SharePoint 2010.

Microsoft PowerPoint Broadcast – zobrazenie prezentácií premietaných z počítača priamo v mobilnom telefóne.

Microsoft Apps budú dostupné pre modely Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia 700, Nokia 701, Nokia 600 a Nokia Oro. Z tlačovej správy sme sa dozvedeli, že Nokia 600 nebude dostupná pre Slovenskú ani Českú republiku.

Presný dátum aktualizácie nebol zverejnený, Nokia uvádza iba širší pojem štvrtý kvartál 2011.

Ďalšia aktualizácia dostupná v prvej polovici roku 2012 potom rozšíri funkcie terajších aplikácií a vôbec prvýkrát mimo platformy Windows predstaví Microsoft Word, Excel a PowerPoint ako natívne aplikácie. Zároveň prinesie nové funkcie pre terajšie aplikácie od spoločnosti Microsoft, vrátane synchronizácie Microsoft OneNote so SharePointom (navyše k synchronizácii so SkyDrive).

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu