Slovak Telekom zaplatil pokutu za výpadok tiesňových liniek

Predseda Telekomunikačného úradu SR (TÚ SR) nevyhovel opravnému prostriedku – rozkladu spoločnosti Slovak Telekom, a potvrdil rozhodnutie TÚ SR z 9. mája 2011, ktorý uložil pokutu ST vo výške 140 000 € za porušenie zákona o elektronických komunikáciách.

ST porušila zákon tým, že dňa 17. januára 2011 v popoludňajších hodinách v rozsahu regiónu Žilinského kraja nezabezpečila všetkým používateľom verejnej telefónnej siete nepretržitý prístup na všetky čísla tiesňového volania vrátane jednotného európskeho čísla tiesňového volania "112". Rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť 23. augusta 2011. ST pokutu zaplatila.

Prečítajte si: TÚ SR od minulého utorka vyšetruje výpadok tiesňových liniek (24. 1. 2011)

TÚ SR si počas správneho konania zaobstaral potrebné dôkazy a pri určení výšky pokuty prihliadol na závažné skutočnosti a dôsledky, na základe ktorých sa rozhodol uložiť pokutu v hornej polovici možnej sadzby a primerane zohľadnil aj poľahčujúce okolnosti. Prípadné porušenia iných zákonov, ktoré spôsobili výpadok alebo mohli nastať v dôsledku výpadku tiesňových liniek, vyšetrujú príslušné orgány.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu