Nokia N9 a Nokia 500 čoskoro?

V oficiálnom slovenskom e-shope fínskej Nokie sa objavili ceny nových očakávaných smatrfónov aj s možnosťou predobjednávky. Samozrejmosťou je doživotná bezplatná navigácia Nokia Mapy pri obidvoch modeloch.

Nokia 500 je lacný smartfón s dotykovým širokouhlým 3,2'' displejom, pomerom strán 16:9 a operačným systémom Symbian Anna. Nokia 500 bude dodávaná s hudobnými a zábavnými aplikáciami ako je Shazam Encore, Gig Finder alebo sprievodca Lonely Planet a Michelin predinštalovanými priamo v prístroji.

ZÁKLADNÉ INFO: Nokia 500

Medzi špecifikáciami nájdeme 1 GHz procesor, 5 Mpix fotoaparát bez prisvetľovacej diódy a bez automatického zaostrovania. Nechýba Wi-Fi, GPS, Bluetooth, FM rádio ani audiokonektor. Pamäť telefónu sa dá rozšíriť pomocou microSD kariet až do kapacity 32 GB.

Záujemca si môže Nokiu 500 predobjednať za cenu 199,99 €. V balení nájde aj dva vymeniteľné zadné kryty.

Nokia N9 je očakávaný smartfón s operačným systémom MeeGo a prvý smartfón na svete s technológiami Dolby Digital Plus a Dolby Headphone. Telo je vyrezané z jedného kusa polykarbonátu a neprerušene prechádza do sklíčka nad 3,9'' AMOLED displejom s pomerom strán 16:9. Displej s rozlíšením 854 x 480 bodov je dobre viditeľný aj v exteriéri.

ZÁKLADNÉ INFO: Nokia N9

Obrazovka je opäť odolná voči poškriabaniu a nový použitý materiál zabezpečí lepšiu citlivosť na príjem signálu. Novinka v 16- a 64-gigabajtovej verzii je zaujímavá najmä gestami. Neobsahuje žiadne tlačidlo "domov", ale pohybom prsta ku okraju sa vrátite na domácu obrazovku. Medzi špecifikáciami nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA, Wi-Fi, Bluetooth či NFC.

Na trh príde v troch farbách: čiernej, modrej (cyan) a ružovej (magenta) za cenu 699,99 €.

Zdroj: nokia.finesa.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu