Samsung predstaví Galaxy S II a Galaxy Tab 8.9 s prívlastkom LTE

Samsung oznámil vo svojej tlačovej správe uvedenie smartfónu Samsung Galaxy S II LTE a tabletu Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE. Tieto zariadenia budú ponúkať vysokorýchlostné pripojenie do internetu pomocou technológie LTE.

PRVÝ KONTAKT: Samsung Galaxy S II

ZÁKLADNÉ INFO: Samsung Galaxy Tab 8.9

Čo je LTE?

Technológia LTE (Long Term Evolution) je považovaná za najmodernejšiu technológiu pre mobilné internetové pripojenie. Vďaka vysokým dosahovaným rýchlostiam a nízkemu oneskoreniu (latencii) umožňujú LTE siete napríklad bezproblémový prenos videa v reálnom čase, on-line prenos obsahu vo vysokej HD kvalite či 3D video obsahu. Odhady hovoria, že do roku 2015 dosiahne počet používateľov širokopásmových služieb číslo 3,8 miliardy, pričom 95% z nich bude používať HSPA, CDMA a LTE siete.

Po pripojení k sieti LTE budú môcť používatelia sťahovať súbory rýchlosťou až 100 Mbps a odosieľať teoretickou rýchlosťou 40 Mbps, čo je päťkrát rýchlejšie, než zatiaľ najrýchlejšie pripojenie cez HSPA+. Technológiu LTE testujú aj naši mobilní operátori.

Prečítajte si:

Orange: LTE v praxi (24. 5. 2011)

TÚ SR povolil Slovak Telekom testovať LTE (4. 5. 2011)

O2: testovanie LTE naživo (25. 8. 2010)

Doplnenie LTE do portfólia Samsung Galaxy otvára podľa výrobcu ďalšie možnosti pre mobilné aplikácie. Galaxy S II LTE okrem novej technológie prináša aj vyšší výkon vďaka dvojjadrovému procesoru s taktom 1,5 GHz, displej AMOLED Super Plus dostal uhlopriečku 4,5'' a batéria kapacitu 1 850 mAh.

Aj Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE príde s dvojjadrovým 1,5 GHz procesorom, zvyšné parametre ostanú rovnaké ako pri pôvodne predstavenom Galaxy Tab 8.9 bez tejto technológie. Tenké 9 mm telo a hmotnosť 455 gramov sú vhodné na časté prenášanie či na cesty. Nové modely predstaví spoločnosť Samsung 2. septembra 2011 na veľtrhu IFA v Berlíne.

galax S IITab 8.9

Zdroj: samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu