HP končí s webOS

Spoločnosť Hewlett-Packard vo svojej tlačovej správe z 18. augusta 2011 oznámila, že nateraz končí so zariadeniami pracujúcimi na operačnom systéme webOS, konkrétne s tabletmi a smartfónmi, a bude skúmať možnosti, ako optimalizovať hodnotu webOS do budúcnosti.

logo webOS

Toto prekvapivé vyhlásenie zverejnila spolu s predbežnými hospodárskymi výsledkami za tretí štvrťrok 2011. Pre mnohých je to zarážajúca správa, veď len nedávno sa začali predávať nové produkty z ich dielne, po ukončenej akvizícii so spoločnosťou Palm, predstavené vo februári tohto roka. Zrejme smartfóny HP Veer a HP Pree3 ani tablet HP TouchPad nemali taký úspech, ako by si vedenie firmy želalo. Práve tablet z ich dielne mal byť odpoveďou na iPad firmy Apple.

Prečítajte si: Hewlett-Packard ukončila akvizíciu spoločnosti Palm (13. 7. 2010)

To, že nie je všetko s operačným systémom webOS v poriadku naznačila už nedávna správa, že firma sa snaží ponúkať licenciu na svoj softvér aj iným výrobcom. Domnievali sa, že trh ešte nebol nasýtený a majú so svojím softvérom šancu na úspech. Či bola spoločnosť so svojou ponukou úspešná nebolo zverejnené.

Prečítajte si: Hewlett-Packard ponúka licenciu na webOS (8. 7. 2011)

Škoda, že HP nedalo viac času svojmu operačnému systému, aby ukázal svoju životaschopnosť. Skôr to vyzerá, že firma uvoľnila pole inej platforme. Android či iOS majú o jedného konkurenta menej. Aspoň zatiaľ.

Zdroj: hp.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu