Odolné telefóny GRESSO Extreme

Nedávno bolo predstavených niekoľko nových modelov odolných telefónov veľkých výrobcov. Svojho zástupcu má Samsung, Sony Ericsson i Motorola. Menej známy ruský výrobca GRESSO, ktorý sa zameriava na luxusné telefóny a príslušenstvo k nim, chcel možno skúsiť niečo iné, a uviedol už v jari na trh dva odolné telefóny za prijateľnú cenu. Kúpiť sa dajú od 8 000 ruských rubľov, čo je v prepočte približne 193 €.

GRESSO Extreme X3 je nárazuvzdorný a vodeodolný mobilný telefón, ktorý znesie aj ponorenie do vody hlbokej dva metre po dobu jednej hodiny. Výrobca udáva odolnosť proti prachu, nečistotám a pádu na betónový povrch z výšky 1,6 metra z ľubovoľného uhla a tlaku až do jednej tony. Ergonomicky tvarovaná klávesnica je prispôsobená na používanie v rukaviciach.

Gresso Extreme

Mobil je vybavený LED svietidlom a laserovým ukazovadlom. Dokáže fungovať pri teplote od -50 °C až do +60 °C. Disponuje certifikátom odolnosti IP67. V ďalších špecifikáciách nájdeme 1,4'' displej, rozmery 111 x 49 x 20 mm a hmotnosť 130 gramov. Nechýba Bluetooth, EDGE ani FM rádio.

GRESSO Extreme X5 je telefón vyrobený zo špeciálneho odolného plastu s certifikátom IP54. Vydrží pád na betón z výšky dvoch metrov z ľubovoľného uhla. Klávesnica je takisto ergonomická a upravená pre používanie aj s rukavicami. Zaujímavosťou sú dva displeje. Predný TFT displej s uhlopriečkou dva palce a rozlíšením 176 x 220 bodov dopĺňa druhý na zadnej strane. Ten zobrazuje teplotu, barometrický tlak, nadmorskú výšku či kompas.

Gresso Extreme

Mobil má vo výbave aj LED svietidlo a laserové ukazovadlo. Telefónny zoznam, SMS správy a zoznam volaní sa dajú zabezpečiť heslom. Medzi špecifikáciami nájdeme podporu EDGE, Bluetooth, FM rádio i MP3 prehrávač. Rozmery sú 115 x 53 x 23 mm, hmotnosť 142 gramov. Cena za GRESSO Extreme X5 je 15 000 rubľov, čo je v prepočte na našu menu približne 362 €.

Zdroj: www.umirs.ru

Diskusia k článku:

Začať diskusiu