Samsung reaguje na zákaz predaja tabletu Samsung Galaxy Tab 10.1

V médiách sa objavila informácia o pozastavení predaja tabletu Samsung Galaxy Tab 10.1 v Európe. Firma Apple podala na okresný súd v Düsseldorfe návrh na predbežné opatrenie, ktoré by znemožnilo spoločnosti Samsung predávať tento tablet na európskom trhu. Dôvodom má byť porušenie patentu na dizajn. Nemecký súd firme Apple 9. augusta 2011 vyhovel.

ZÁKLADNÉ INFO: Samsung Galaxy Tab 10.1

K predbežnému opatreniu sa vyjadrila aj spoločnosť Samsung. V dokumente s názvom Oficiálne vyhlásenie spoločnosti Samsung k predbežnému opatreniu nemeckého súdu proti predaju tabletu GALAXY Tab 10.1 v Európe sa píše:

"Sme sklamaní z rozhodnutia nemeckého súdu, a preto sme okamžite podnikli potrebné právne kroky nielen v Nemecku a v Európe, ale celosvetovo tak, aby sme ochránili naše práva duševného vlastníctva k Samsung Galaxy Tab 10.1.

V Českej republike a na Slovensku sme pozastavili závoz do skladov našich distribútorov a operátorov. Samotný predaj koncovým spotrebiteľom zatiaľ nezačal a je dočasne pozastavený.

Toto rozhodnutie súdu v Nemecku v žiadnom prípade nemá vplyv na iné súdne konania podané na súde v Európe a vo svete."

Ako sme vás už dávnejšie informovali, Apple zažaloval Samsung za porušenie viacerých patentov, kopírovanie nápadov a inovácií. Vadila mu nápadná podobnosť smartfónu Samsung Galaxy S s iPhonom 3G a Samsungu Galaxy Tab s tabletom iPad.

iPhone vs Galaxy TabiPad vs Galaxy Tab

Prečítajte si: Apple žaluje Samsung za kopírovanie (19. 4. 2011)

Netrvalo dlho a spoločnosť Samsung to riešila protiútokom a zažalovala firmu Apple. Podľa vyjadrení týmito žalobami reagovala na právne opatrenia zo strany Apple, aby chránila svoje duševné vlastníctvo a zabezpečila pokračovanie v inováciách a raste v oblasti mobilných komunikácií a podnikania. Apple žalovala za porušenie piatich patentov.

Prečítajte si: Aj Samsung žaluje Apple (22. 4. 2011)

Podľa posledných správ Apple podal na rovnakom súde v Nemecku predbežné opatrenie na zastavenie predaja tabletu Motorola XOOM v Európskej únii. Dôvod je rovnaký ako v prípade tabletu spoločnosti Samsung. Keďže súd firme vyhovel v predchádzajúcej veci, je dosť pravdepodobné, že Apple uspeje aj v tomto prípade.

Otázne je, ako majú podľa Apple tablety vyzerať, aby s nepodobali na iPad. Možno namiesto obdĺžnika s displejom v tenkom ráme by sa mali začať vyrábať tablety elipsovitého či okrúhleho tvaru.

Zdroj: samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu