Android 2.3 dostupný pre HTC Desire (aktualizované)

Pred časom výrobca HTC oznámil, že aktualizácia telefónu HTC Desire na najnovší Android 2.3 Gingerbread má byť do konca júla. Dnes je prvý augustový deň a vyzerá to, že po majiteľoch Sony Ericsson Xperia X10, ktorí majú sprístupnený update na najnovší Android od minulého týždňa, sa dočkali aj vlastníci starších smartfónov HTC Desire.

RECENZIA: HTC Desire (6. 5. 2010)

Podľa viacerých internetových zdrojov spoločnosť HTC postupne uvoľňuje aktualizáciu, zatiaľ pre nebrandované zariadenia. Update by mal byť dostupný cez OTA (Over-the-Air), ktorý potrebuje nejaký čas, kým sa dostane na všetky zariadenia. Používatelia môžu sami v menu telefónu skontrolovať dostupnosť, prípadne sa musia obrniť trpezlivosťou a počkať, kým im smartfón sám neoznámi, že update dorazil aj na ich prístroj.

Podľa tipu od čitateľa Ondreja, kto nechce čakať, prípadne má telefón od niektorého z operátorov, môže vyskúšať novú, aj keď neoficiálnu verziu Androidu stiahnutím aktualizačného súboru zo stránky developer.htc.com. Podľa upozornení na stránke nie je táto ROM určená pre bežné používanie, ale pre vývojárov.

Aktualizačný súbor je potrebné stiahnuť najskôr do počítača a následne nahrať cez USB kábel a softvér ROM upgrade utillity (RUU) do zariadenia. Veľkosť súboru je 161 MB. Pred samotnou aktualizáciou, aj oficiálnou, odporúčame nezabudnúť na zálohovanie dát. Pred stiahnutím súboru sa používatelia v licenčnom ujednaní dozvedia, že kvôli obmedzeniam pamäti telefónu bolo niekoľko aplikácií z aktualizácie odstránených. Tie sa dajú neskôr doinštalovať z Marketu.

Doplnené:

Vyzerá to, že HTC zatiaľ vydalo iba aktualizáciu cez softvér RUU, aj to podľa správy nie je určená pre bežných používateľov. Update cez OTA sa zatiaľ nekoná. Dôvodom má byť veľkosť inštalačného súboru. V prípade nových správ vás budeme informovať.

Zdroj: gsmarena.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu