Dual SIM Nokia X1-01 bude od augusta na českom trhu (aktualizované)

Pôvodný text:

V susedných Čechách sa začiatkom augusta začne predávať jednoduchý hudobný dual SIM telefón Nokia X1-01. Dá sa očakávať, že sa jej predaj rozšíri aj na slovenský trh. Okrem podpory dvoch SIM kariet ponúka vynikajúcu výdrž batérie, hudobný MP3 prehrávač s podporou pamäťových kariet, FM rádio a hlasný reproduktor.

ZÁKLADNÉ INFO: Nokia X1-01

Plastové telo klasickej konštrukcie vo výrazných farbách ukrýva iba základnú výbavu. Výhodou tohto menej vybaveného telefónu je silná 1 320 mAh batéria, ktorá podľa údajov výrobcu udrží telefón v pohotovostnom režime až 43 dní. Fotoaparát nehľadajte.

Vlastný operačný systém Series 30 prináša kalendár, pripomienkovač, budík, kalkulačku a predinštalované hry. V Nokii X1-01 si môžu používatelia nadefinovať až päť oddelených telefónnych zoznamov pre prípad, že daný telefón používa viacero členov rodiny, každý s iným zoznamom kontaktov. Rovnako tu je obľúbená rýchla voľba a aplikácia sledovanie hovorov (Call tracker).

Predpokladaná cena je podľa skôr uverejnených informácií 34 €.

Zdroj: obchod.nokia.cz

Doplnené:

Podľa našich informácií sa jedná o príchod tzv. dvojsimkových telefónov všeobecne na európsky trh. V našom regióne sa teda neobjaví len lastovička X1-01, ale aj ďalšie dual-sim Nokie s jednoduchým operačným systémom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu