Orange: nárast používania služieb v roamingu

Až 50 % medziročný nárast dátovej a 30 % nárast hlasovej prevádzky v roamingu zaznamenal v júni tohto roku mobilný operátor Orange. Okrem zvýšenej prevádzky v roamingu zaznamenal aj nárast počtu zákazníkov využívajúcich roaming. Ten v súčasnosti prevyšuje jeden milión, pričom viac než štvrť milióna zákazníkov sa rozhodlo pre niektorý z roamingových balíkov. Podľa informácií využívajú zákazníci svoje mobily, smartfóny a notebooky v zahraničí oveľa viac, než v minulom roku.

Už počas júna zaznamenal Orange najvyšší nárast hlasovej prevádzky za posledné roky, a to od 10 % až do 80 % v krajinách EU a zároveň od 20 % až 100 % nárast v dovolenkových destináciách mimo EÚ, ako napr. v Chorvátsku, Turecku, Thajsku teda v krajinách, ktorých sa regulácia cien v roamingu netýka. Orange vo svojich roamingových balíčkoch zvýhodňuje aj iné krajiny, ako len Európsku úniu. Patria medzi ne aj najobľúbenejšie dovolenkové destinácie ako Chorvátsko, Turecko, Tunisko, Čierna Hora a Egypt.

V súčasnosti Orange zaznamenáva až 7-násobok bežnej SMS a hlasovej prevádzky a 30- násobok bežnej dátovej prevádzky v roamingu. Medzi najobľúbenejšie a pre zákazníka najvýhodnejšie roamingové balíky Orangeu patrí Ahoj Európa+, SMS Europa+ a Európa data, vďaka ktorým môžu zákazníci komunikovať za ceny ako doma, už od 9 centov za minútu, SMS či MB.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu