O2: nové internetové balíčky potvrdené

Mobilný operátor dnes na svojej tlačovej konferencii predstavil pri príležitosti oficálneho spustenia 3G siete svoje nové internetové balíčky. Zároveň tak potvrdil informácie, ktoré sa objavili pred ich uvedením.

Svojim zákazníkom bude ponúkať tri balíčky s rôznym objemom predplatených dát. Spoločné majú rýchlostné obmedzenie po ich vyčerpaní a to na 16 kbps, čo je takmer nepoužiteľná rýchlosť aj v mobilnom telefóne. Ďalšie poplatky za prečerpané dáta nebudú účtované. Zdieľanie dát na dvoch SIM kartách nebude možné.

Internet do mobilu

- balíček s objemom 500 MB a prenosovou rýchlosťou 512 kbps bude vhodný na základné surfovanie v mobilnom telefóne. Peer-to-peer siete budú blokované. Umožňuje dátové prenosy aj v národnom roamingu bez ďalších poplatkov. Prenosová rýchlosť pre iné protokoly (servery pre zdieľanie súborov a FTP) bude 48 kbps. Cena balíčka bude 6 €.

Internet do mobilu Extra

- druhý balíček s objemom predplatených dát 1 GB dostane prenosovú rýchlosť 1 024 kbps a budú tu platiť rovnaké pravidlá ako pre predchádzajúci balík a rovnako umožňuje dátové prenosy v národnom roamingu bez poplatkov. V cene 8 € mesačne bude mať zákazník dostupný roaming v Českej republike v sieti O2 za zvýhodnenú cenu 0,10 € / 1 MB.

Internet do notebooku

- najväčší balík s objemom 2 GB bude už podľa názvu vhodný aj na internetové pripojenie v noteboooku alebo PC. Prenosová rýchlosť ostáva 1 024 kbps, rovnako jej obmedzenie po vyčerpaní predplatených dát. Vtedy klesne na 16 kbps. Pri tomto balíčku nebude umožnené využívať národný roaming (pripojenie cez sieť T-Mobile) s GPRS rýchlosťou. Preto bude na vyskúšanie dostupnosti 3G pokrytia lehota sedem dní za symbolický poplatok jeden cent. Mesačný poplatok za službu bude 11 € mesačne.

O2 balicky

Od 19. 7. 2011 nie je možná nová aktivácia balíčka Data Neobmedzene. Zákazníci s aktivovaným balíčkom ho aj naďalej môžu využívať, automatická prolongácia zostáva zachovaná. Maximálna prenosová rýchlosť pri balíčku Data Neobmedzene je nastavená na 256kbps, ostatné parametre zostávajú zachované.

V prípade, že má zákazník s balíčkom Data Neobmedzene záujem využívať služby v 3G sieti, môže si do 31. 12. 2011 vyskúšať na tri mesiace nové balíčky Internet do mobilu Extra a Internet do notebooku za súčasný mesačný poplatok 6 €. Zmena je možná v časti Spotreba a balíčky zóny Moje O2 alebo zaslaní SMS na skrátené číslo 99222 v tvare:

- INETEXTRA M pre prechod na balíčk Internet do mobilu Extra

- MOBILNET M pre prechod na balíčk Internet do notebooku

Zákazníci s platbou na faktúru:

obdobie na skúšku zahŕňa zostávajúcu časť zúčtovacieho obdobia po aktivácii plus celé tri nasledujúce zúčtovacie obdobia. Na faktúre sa uplatňuje zľava, čiže v časti Poplatky za Extra balíčky a ďalšie služby je zobrazený plný (resp. alikvotný) mesačný poplatok a v časti Zľavy sa zobrazí položka: Zľava - Internet do mobilu Ext resp. Zľava - Internet do notebooku vo výške rozdielu mesačných poplatkov.

Zákazníci s programom dobíjania kreditu: obdobie na skúšku je 90 kalendárnych dní od aktivácie. Pre aktiváciu je potrebný disponibilný kredit vo výške plného mesačného poplatku.

Najmenší dátový balíček 10 MB za 3 € ostáva v platnosti.

Aktivácia a deaktivácia balíčkov: odoslanie SMS na číslo 99222 je bezplatné

O2 balicky

Internet do mobilu na skúšku (prvý mesiac bezplatne) nemôžu zákazníci s Data Neobmedzene využiť.

Zákazníkom s platbou na faktúru sa pri okamžitej zmene balíčka uplatňuje alikvotná časť mesačného poplatku balíčka Data Neobmedzene a alikvotná časť mesačného poplatku nového balíčka. Zákazník môže využívať plný objem nového balíčka.

Zákazníkom s programom dobíjania kreditu sa pri okamžitej zmene balíčka na vyšší uplatňuje plná výška mesačného poplatku pôvodného aj nového balíčka. Platnosť nového balíčka začína plynúť momentom zmeny. Zákazník môže využívať plný objem nového balíčka. Nevyužitý objem v pôvodnom balíčku sa neprenáša.

V prípade prechodu z balíčka Data Neobmedzene na nové balíčky nie je možný návrat na Data Neobmedzene z dôvodu zastavenia nových aktivácii. Takisto v prípade deaktivácie ODN nebude umožnená opätovná aktivácia. Preto v prípade odcestovania na dvojtýždňovú dovolenku odporúčame ponechať balíček ODN aktivovaný napriek tomu, že sa nebude naplno využívať po celý mesiac.

O2 pridalo do ponuky dátových zariadení nový mobilný Wi-Fi router Huawei E5s. Medzi jeho základné vlastnosti patrí:

- Rozmery: 95 x 48 x 13 mm

- Hmotnosť: 90g

- Pásma GSM: 850/900/1800/1900

- Dátové prenosy: GPRS, EDGE, HSPA (download do 7,2 Mbps / upload do 5,76 Mbps)

- OLED displej, rozlíšenie displeja: 128 x 96 pixelov

- Jednoduché ovládanie

- Pripojenie a nabíjanie cez mini USB

- Podpora microSD do 16GB

- Kryptovanie WEP, WPA, WPA2

- pripojenie cez WiFi alebo USB

- možnosť pripojenia až 5 zariadení

- Pohotovostný režim (max - hod): 100

- Batéria: Li-Ion 1500mAh

- Pásma GSM: 850/900/1800/1900

V ponuke je cez e-shop za cenu 106,97 €, v predajni zaplatíte 128,00 €.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu