Ručne stručne

Leto ukázalo konečne svoju pripečenú tvár a vidieť to aj na počte noviniek. Vítame vás v uhorkovej sezóne, takže dnes budeme struční. Ušetríme čas. A čas sú vlastne peniaze, ktoré môžeme použiť aj na tie nakladačky.

Donedávna úzkoprofilový a podceňovaný FunFón sa do boja s konkurenciou vrhol nečakane prudko. Štvorbalenie plechoviek piva alebo Červeného býka nie je nič zvláštne, ale čo tak balík, ktorý obsahuje štyri štartovacie 3G SIM karty s kreditom 3 € a CLIP-kom? Toto všetko čaká na osmičke veľkých slovenských festivalov. A čaká zadarmo. Ako vieme, festivaly sú presne to, čo mladých - čiže cieľovú skupinu, láka. Zabiť viac múch jednou ranou a dostať sa tak rýchlo k štvornásobku nových zákazníkov je dobrý ťah, počkáme si na prvé čísla počtu používateľov akože oranžovej siete.

Téčko počas urputného hľadania Šaniho aspoň pridalo do svojej mimoriadne početnej ponuky dva fóny. Jeden pre Babičku, druhý pre Aničku. Sú lacné, takže ich strata na nejakom tom letnom festivale, stanovačke, grilovačke, alebo inej "..ačke" až tak kasičku nezabolí. Apropo, rozmýšľali ste už nad tým, koľko mobilných telefónov sa asi tak nájde po ukončení napríklad mediálne prepieranej Pohody?

Ou-tú zjednodušuje pocestným cestu do svojho príbytku rôznymi nápadmi. Ten najnovší je založený na rýmovačke "utečte k nám ešte dnes - prostredníctvom SMS". Pritom je potrebné, aby mal zákazník už jedno aktívne číslo u operátora ou-tú, pričom po prenose zanikne a zmení sa na prenášané. Zaujímavé. Po úteku do modrého sveta je samozrejme potrebné tento Avatar náležite podporovať, najnovšie to pôjde tiež dobitím kreditu v 630-tich trafikách. Takže Marsky, Slovenku a krédo si poprosíme. Našťastie elektronicky, papierové kupóny patria do minulého desaťročia.

Ozaj, možno si ešte spomínate na žltú kačku z produkcie vyššie uvedeného hniezda. Maňušky ju síce trochu vytlačili do úzadia, ale máme informáciu, že tento plastový vták sa počas prebiehajúceho víkendu objaví na 27 vytipovaných kúpaliskách. Tak hľadajte.

Majitelia smarfónov s operačným systémom Android sa dočkali. Skype konečne dostal aktualizáciu, ktorá prináša novinku v podobe videohovorov aj pre zeleného mužíčka. Zatiaľ sú podporované žiaľ len štyri modely, no čoskoro sa údajne pridajú ďalšie. Dátové prenosy v mobile teda robia ďalší krok k posilneniu svojho významu.

Inak vedci prišli na to, že sledovanie DDD obrazu zraku detí neškodí. Vzorka deťúreniec našla totiž svoje hračky aj po odsledovaní večerných 3D správ s Marianou Ď. Ba dokonca pozitívom vraj je, že 3D televízor pomôže rýchlo odhaliť očné problémy. Ak dieťa nevidí trojdimenzionálny obraz, ukazuje to na očnú vadu. Slovenským piatkovým zvykom je vidieť trojdimenzionálny priestor hneď dvojmo. Preventívne však nezabúdajte na mrkvu pre vaše potomstvo.

Apropo, na dnešný Medzinárodný deň väzňov sa narodil Tom Hanks a ešte vedúci. Poprajeme mu hlavne zdravie, nekončiacu inšpiráciu, nápady, kvalitný prstoklad a spokojnosť. Samozrejme s tým súvisí najviac tá vaša, čitateľská.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu