Android: AppBrain

AppBrain slúži podobne ako Market na správu a inštaláciu aplikácií, no nedá sa považovať za náhradu Marketu, skôr ako jeho doplnok. Je previazaný so sociálnymi sieťami Facebook, Twitter a Google účtom. Jednoducho môžete svoje aplikácie odporučiť priateľom, prípadne poslať e-mailom odkaz. Vyhľadávanie nových aplikácii je tu jednoduchšie a prehľadnejšie, než v Markete.

Android TIP je naša malá rubrika, ktorej sa plánujeme venovať každý piatok poobede. Popularita tohto OS aj na Slovensku významne rastie, a tak vám každý piatok radi predstavíme nejakú aplikáciu alebo skupinu aplikácií, ktoré uľahčujú prácu či zväčšujú zábavu s vašim smartfónom. Nemáte ešte telefón s týmto OS alebo sa s ním len zoznamujete? Tak si určite pozrite video: Začíname s Androidom.

fotkafotka

Pre využívanie AppBrain je potrebné vytvoriť si účet na webovej stránke www.appbrain.com. Na jeho vytvorenie stačí zadať vaše údaje z Google účtu. Po stiahnutí aplikácie do mobilného telefónu a prihlásení je potrebné nechať aplikácie zosynchronizovať. Na webovej stránke AppBrain môžete vyhľadávať aplikácie a následne ich nechať nainštalovať v telefóne.

Máte prehľad o svojich nainštalovaných aplikáciách, ktoré nájdete zoradené podľa ich zamerania, môžete ich spravovať a zdieľať medzi priateľmi. Nájdete tu aj informácie o svojom mobilnom zariadení, kedy prebehla posledná synchronizácia aplikácií, ich počet, percentuálne vyjadrený pomer platených a zadarmo stiahnutých, celkovú veľkosť a cenu, ktorú ste za ne zaplatili. Môžete sa rozhodnúť, či zoznam vašich aplikácií uvidia vaši priatelia alebo zostane iba ako váš súkromný.

fotka

Na jednotlivých záložkách webového rozhrania nájdete zoradené aplikácie podľa obľúbenosti v aktuálny deň, týždeň, mesiac, celkovo a najlepšie hodnotené a veľa ďalších možností triedenia.

Link na stiahnutie: market.android.com

AppBrain patrí určite medzi aplikácie, ktoré by mal vyskúšať každý používateľ smartfónu s Androidom.

Ďalšie tipy na aplikácie pre OS Android nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu