Huawei MediaPad: 7' tablet s OS Android 3.2

Koncom júna 2011 predstavila v Singapúre spoločnosť Huawei svoj nový tablet Huawei MediaPad. Novinka s dotykovým 7'' displejom dostala ako prvá na svete OS Android vo verzii 3.2 Honeycomb optimalizovaný pre sedempalcové tablety. Vo vnútri sa nachádza dvojjadrový procesor Qualcomm taktovaný na 1,2 GHz. Pod zadným krytom výrobca umiestnil slot na 3G SIM a pamäťovú kartu.

Tablet má štíhle 10 mm telo a hmotnosť 390 gramov. Vo výbave nájdeme prednú 1,3 Mpix web kameru, na zadnej strane 5 Mpix fotoaparát s LED diódou a nahrávaním Full HD videí. Tablet podporuje dátové prenosy HSPA do rýchlosti 14,4 Mbps, Wi-Fi, GPS a Bluetooth. Nechýba HDMI ani 3,5 mm jack. Výdrž tabletu výrobca udáva do šesť hodín. V bočnej stene sú zabudované dva reproduktory.

Dostupný by mal byť za zatiaľ nezverejnenú cenu najskôr v USA v treťom kvartáli tohto roku, neskôr by sa mohol objaviť aj v Európe. Konkurenciou u nás mu môžu byť zatiaľ tablety v rovnakej kategórii - starší model Samsung Galaxy Tab a novší, ale drahý HTC Flyer.

Zdroj: huawei.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu