Takmer letné..

Dobrý, dobrý, dostatočný... Ak takto podobne dopadlo hodnotenie vašej desaťmesačnej snahy o dosiahnutie vysnívaného vzdelania, nič si z toho nerobte. Aj tak sú to len prídavné mená. Je tu navyše letný víkend a ten bude určite chválitebný. A keby nemal dvanásť stupňov v tieni, tak mu dáme s ťahákom pod rukávom aj status Výborný!

Že je leto, dáva na známosť ako prvý Orindž. A to horúcou ponukou pre Zasnívané paušály. Aj by sme sa rozpísali, ale na popis toho, že niečo závisí od aktivácie niečoho, ktoré musí dosiahnuť istú sumu, nemáme akosi priestor. Ale v každom prípade po podrobnom preštudovaní typicky oranžovej kľukatej ponuky môžeme povedať, že benefitov je naozaj dosť, stačí sa dopátrať k tomu svojmu. Netradičná je možnosť volaní na jedno vybrané číslo z iného košiara na pol roka úplne že zadara. Ozaj, nesmieme zabudnúť poďakovať za opätovný prínos k obnove vozového parku, tentokrát to bude 50 modelov skoroslovenskej Kie Sportage. Zbohom dedova Lada! Na svoje si prídu aj podnikatelia, do celého sveta si zavolajú výhodnejšie, a ešte ušetria pri kúpe mobilu, čo je skoro tak dobrý kšeft, ako ututlať pred štátom nejaké tie dane.

Ak nechcete na dovolenke svojou amatérskou taliančinou, z ktorej ovládate iba slová pizza, "mafiózo" a Fiat Punto, prosiť v reštike o kúsok wifiny, skúste téčkového dátového róma s titulom. Ten sa ponúka v troch balíčkoch, nechýba ani flatový. Jednotková cena za 1 MB sa oproti cenníkovým 2,65 € šikovne zníži, no platnosť vašich dát bude maximálne týždeň. Dlhšie dovolenky v katalógoch preto ignorujte. Pre návštevy Chorvátska odporúčame starší a menej známy balík troch megabajtov za 3,53 ojra.

Kto bude kvôli lakomosti či skromnosti trčať radšej doma na balkóne s teplým pivom, možno nakoniec neoľutuje, pretože rozšírené GGG je okrem iného aj vo Veľkom Blahove. A ten je pri známej Orechovej Potôni.

Nemecký koncern Deutsche Telekom otvorí v Bratislave svoje servisné centrum. Do roku 2015 by v ňom malo prácu nájsť približne 500 ľudí, takže to vyzerá na migráciu zvyšku Slovenska do blavy. Lenka, neber to osobne. Investícia je podľa vyjadrenia Deutsche Telekom potvrdením dlhodobej dôvery voči Slovensku. No bodaj by nie, keď z časti nemecký Slovak Telekom nakoniec nemusí zaplatiť pokutu vo výške 29,4 milióna eur, ktorú mu dal Protimonopolný úrad za to, že v rokoch 2002 až 2005 nepustil konkurentov k sústave miestnych vedení. Najvyšší súd toto rozhodnutie totiž zrušil. Žeby nenápadná satisfakcia? Oooo, danke schön!

Ou-tú oslavuje a na Sacherovej torte má milión sviečok. Toľko plebejcov totiž uviazlo v jeho lepkavých trinásťcentových sieťach. Otázne je, aké percento tvoria záložné SIM karty a čísla našich babičiek s eurovým obratom. Sfukovať ich bude teda poriadne dlho, pár tisíc mu vďaka svojim retenčným opatreniam sfúkne konkurencia. A možno nie, veď tu máme 50-eurový bonus za prenos čísla, ktorý má byť opäť tou zbraňou hromadného ničenia. Zlé to s modrými financiami asi naozaj nebude, veď kyslík venoval dlhodobo hospitalizovaným ďeťom spolu 8 500 €. A to je milé.

V Paríži sa minulý týždeň konala výstava spoločnosti Orange s názvom Hello Demain, kde sa návštevníci mohli pokochať tým, čo nás možno za pár rokov bude čakať v oblasti techniky. Vedúci musí byť v každej onej, pre skok do blízkej budúcnosti odporúčame teda jeho video z výstavy.

Na Slovensku múti Tesco trh svojimi mobilnými službami a v Južnej Kórei ide na to inak. Žiadne plné regály, ale iba vyobrazený tovar na plagáte spolu s popisom a kódom. Pokiaľ čakáte na metro, tak si so smartfónom a aplikáciou na snímanie QR kódov nasnímate obľúbený mrazený hovädzí perkelt a po príchode domov vás pred vchodom bude s ním čakať kuriér. To je už síce zidealizovaná predstava, ale v princípe reálna. K realizácii na Slovensku nám chýba jedine metro a presvedčenie, že aj z plagátu sa dá najesť. Nesmieme však zabudnúť na slovenskú automatizáciu uvedeného procesu, pričom dochádza ku kontinuálnemu využitiu manželky/priateľky, telefonátu a nadiktovaniu toho, čo má vlastne okrem piva v tej Jednote poobede kúpiť.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu