T-Mobile: výrazné rozšírenie 3G siete

Mobilný operátor dnes informoval o výraznom rozšírení pokrytia signálom 3G v rôznych lokalitách po celom Slovensku. Novými lokalitami s pokrytím HSPA+ sa stali mestá Bánovce nad Bebravou, Nové Mesto nad Váhom, Považská Bystrica, Senec a obce Rovinka, Vojka nad Váhom a Zavar. Technológia HSPA+ do 21 Mbps je tak dostupná už v 29 lokalitách na Slovensku.

Sieť 3G s technológiou HSDPA / HSUPA je dostupná v súčasnosti už aj v nasledujúcich lokalitách: mestá Handlová, Krupina, Trebišov, Vráble a Žiar nad Hronom. Pokryté sú aj menšie obce Dolná Tižina, Dvory nad Žitavou, Kapušany, Krasňany, Ladomerská Vieska, Lovča, Palárikovo, Smolenice, Stráža, Sučany, Trenčianske Stankovce, Turčianska Štiavnička, Varín, Veľké Blahovo, Voderady a Vydrany.

Na nedávnej tlačovej konferencii sme sa tiež dozvedeli, že pokrytie Flash-OFDM sa bude pravdepodobne viac orientovať (mieriť) na vidiek a v mestách môže dokonca aktuálny signál Flash-OFDM zoslabnúť. Tam bude mať totiž prednosť 3G a jeho nadstavby. Dosah staršej 450 MHz technológie je väčší, a preto je jej využitie na vidieku a posilnenie pokrytia týchto oblastí pochopiteľné.

T-Mobile pokrytie

Mapa pokrytia: www.t-mobile.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu