Samsung Galaxy S II (i9100) na Slovensku

V slovenských obchodoch sa v polovici mesiaca jún objavil dlho očakávaný smartfón Samsung Galaxy S II, ktorý patrí medzi momentálne najlepšie vybavené telefóny na našom trhu.

VIDEO: Samsung Galaxy S II (29. 4. 2011)

Samsung Galaxy S II má dvojjadrový 1,2 GHz procesor s grafickým čipom Mali-400MP, dotykový Gorilla Glass SuperAMOLED plus displej s uhlopriečkou 4,3'' a rozlíšením 480 x 800 bodov. Čitateľnosť displeja v exteriéri je veľmi dobrá. RAM má veľkosť 1 GB, vnútorná 16 GB pamäť sa dá rozšíriť pomocou microSD kariet až do veľkosti 32 GB. S 8 Mpix fotoaparátom s automatickým zaostrovaním a LED bleskom zhotovíte aj Full HD videá v rozlíšení 1920 x 1080 bodov. Predná kamera na videohovory má 2 Mpix.

Nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA až do rýchlosti 24,4 Mbps pre sťahovanie a 5,76 Mbps pre odosielanie súborov, Wi-Fi 802.11/b/g/n, DLNA, Bluetooth 3.0, GPS, ani FM rádio s RDS. Pre bezkontaktné platby sa v budúcnosti môže využiť zabudovaný NFC čip. Zamrzí snáď iba chýbajúci HDMI konektor. Operačný systém Android je vo verzii 2.3.3 s nadstavbou TouchWiz 4.0. Batéria s kapacitou 1 650 mAh by mala pri bežnom použití vydžať asi dva dni. Samsung Galaxy S II má v akciovej ponuke aj mobilný operátor Orange.

Prvý kontakt: Samsung Galaxy S II (Samsung i9100) (18. 5. 2011)

Podľa nedávno zverejnenej správy spoločnosti Samsung, sa od uvedenia do predaja za prvý mesiac predalo v Južnej Kórei jeden milión kusov novej vlajkovej lode Samsung Galaxy S II. Podobne ako predcházajúci model Samsung Galaxy S, ktorý hranicu 10 miliónov kusov pokoril po siedmich mesiacoch a za jeden rok sa ho celosvetovo predalo 17 miliónov, má predpoklady stať sa jeho dôstojným nástupcom.

Odporúčaná téma v diskusnom fóre: Testujeme Samsung Galaxy S II

Odporúčaná sekcia v diskusnom fóre: Aparáty s OS Android

článku

Orientačná cena: 537 € (Epicentrum.sk)

- -

Zobrazte všetky posledné telefóny, ktoré už PRIŠLI NA TRH.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu