Skromnosti nie je dosti

Tak. Už týždeň má bývalé Československo svoju Superstar. Svet je zrazu krajší, plnohodnotnejší, plný radosti a možno aj ten chlieb nakoniec zlacnie. Aspoň na týždeň. Stačí hľadať ten správny leták. Veru, bratia Česi nám majú čo závidieť. A nielen chlieb, ale aj hovory máme lacnejšie.

Ou-tú si len nedávno pozmenilo priezvisko a už sa mu podarilo zase niečo nové. Od svojho pôsobenia na slovenskom mobilnom trhu používalo doménu www.sk.o2.com. Nič iné mu ani nezostávalo, www.o2.sk si totiž v predstihu zaregistroval niekto šikovnejší. A dnes už zrejme aj bohatší, keďže kyslík konečne kraľuje na vysnívanej webstránke s čisto chemickým názvom.

Pokiaľ minulý týždeň predstavil svoju zaujímavú ponuku hypermarketový operátor, tak tentokrát si smotanu zlízol FunFón. A v prenajatej sieti Orindžu urobil naozaj prievan. Volať trom priateľom zadarmo? Ale fakt zadarmo! To tu ešte nebolo. Sekundová tarifikácia tiež poteší, takže novinári sa na tlačovke ani nemali veľmi čo pýtať. Daňou za benefity je nenápadné zdraženie hovorov. Slučka sa naozaj zužuje a to čo bolo donedávna takmer nemožné, teraz ponúkajú virtuálni operátori využívajúci siete veľkej trojky. Tej zjavne pre život stačia zaviazaní zákazníci a tí, ktorí s prenosom čísla stále váhajú. Zaujímavé však je, že Orange necháva Funrádio so svojím FunFónom kritizovať nielen konkurentov, ale aj seba: "Kým iní štrikujú svetre pre svoje auto a hľadajú antitalenty, FunFón od 10. júna 2011…." Vyzerá to tak, že sám Orange má zaujem na tom, aby sa FunFón etabloval ako štvrtá značka. Namosúrený zákazník tak kvôli zlej faktúre oranžových prejde aj s číslom spokojne k červeno-modro-žltým, a jeho peniažky budú ďalej prúdiť k pomarančovníkom. Dobré nie?

Mali sme tu ďalšiu súťaž. Skončila v piatok. Ostáva dúfať, že vás zaujala a my vás vyžrebujeme.

Inak sa digitalizujú aj slovenské pivovary. Pre Androidy a jablčné produkty vyvinuli aplikáciu Pilsner kompas, ktorá vás nasmeruje do najbližšej vybranej krčmy. Po absolvovaní povinnej jazdy si môžete pre zmenu nechať overiť promile alkoholu v krvi pomocou Promile info. Je dosť možné, že slovenská mládež tak odsunie Angry Birds na vedľajšiu koľaj. Vymakané na jednotku, dokonca vidíme aj úspech v súťaži o najlepšie slovenské mobilné aplikácie.

Hovorte si čo chcete, ale žijeme v dobe aktualizácií. Minimálne operačných systémov. Na päťsto vylepšení WP7 sa nemohlo pozerať ani všemocné Jablko, preto svojmu iOS nadelilo novú verziu 5.0. Na trh príde na jeseň a vylepšení má dvesto. To je dosť. Aspoň vidíme, aké nedokonalé veci nám doteraz roky nielen jonatán ponúkal.

Vedúci si urobil čínsky piatok a k ryžovému nákypu sa pohral so šikmookým modelom Huawei Ideos. Ideálny nástroj pre Androidových začiatočníkov, ktorí neradi fotia a radšej budú počúvať Adamca z extra hlasného reproduktoru.

A aby ste nepovedali, že na našich stránkach sa realizujeme len my, tak tu máme vydarenú recenziu nabíjačky verného čitateľa. A aby to neznelo tak ironicky, tentokrát ide o dynamo nabíjačku na bicykel. Cestovatelia na dvoch kolesách sa môžu smelo inšpirovať, odteraz nemusia prosiť krčmára, či si môžu počas konzumácie kofoly a horalky, dobiť svojho miláčika v zásuvke za výčapom. Stačí dve hodiny šliapať, ekonomicky zmýšľajúci jedinci môžu iba točiť kolesom doma na balkóne a dopracovať sa tak k výrazným preplatkom od Enelu.

Ak vám občas mobil padne z ruky a uvažovali ste už nad kúpou nového tabletu, pozrite si nasledujúce video. Možno vás donúti popremýšľať, že to s tým tabletom na ulici nebude až taký dobrý nápad.

Dnešné upratovanie je skromnejšie. A keďže skromnosti nikdy nie je dosť, skúste sa aj vy tento víkend skromnejšie neprejedať, netráviť celé dni pred počítačom či s mobilom v ruke, namiesto auta vytiahnuť bicykel aj s novým dynamom. Bude to ťažké, ale krásne! :)

Diskusia k článku:

Začať diskusiu