Symbian: Nokia Play To

Nokia Beta Labs priniesla zaujímavú aplikáciu Nokia Play To, ktorá umožňuje bezdrôtové zobrazenie fotografií a videí nasnímaných mobilným telefónom svojim priateľom na televízore. Alebo môžete počúvať svoju obľúbenú hudbu uloženú v mobile cez domáci audio systém. Podobnú službu vám poskytne aj prepojenie telefónu s externým zariadením cez HDMI port, ale bezdrôtové pripojenie je oveľa komfortnejšie.

Prečítajte si: VIDEO: Využitie HDMI na Xperii Arc (24. 5. 2011)

Podporované sú zatiaľ mobilné telefóny Nokia C6-01, Nokia C7, Nokia E7, Nokia N8 a Nokia X7. Stačí spustiť aplikáciu, vybrať pripojené zariadenie a médium, ktoré chcete hrať. Nie je nutná žiadna konfigurácia, stačí mať pripojené všetky zariadenia do jednej WLAN siete.

Nokia Play To je určená pre prehrávanie médií uložených v mobilnom zariadení. To znamená, že nie je možné, aby cez túto aplikáciu získali ďalšie zariadenia k vášmu mobilu prístup cez DLNA. V Nokii sa sústredili na vytvorenie riešenia pre jednoduchý prístup telefónu k veľkej obrazovke televízora alebo k audio systému.

Na prezentáciu vašich súborov budete potrebovať sieť WLAN, zariadenie s podporou DLNA, napr. televízor, audio systém, Blu-ray prehrávač alebo hernú konzolu PS3. Vývojári z Beta Labs budú radi, pokiaľ im poskytnete spätnú väzbu s vašimi skúsenosťami s aplikáciou.

Nokia PlayNokia PlayNokia PlayNokia Play

Link na stiahnutie: Nokia Play To (725 kB)

Symbian: Ďalšie tipy na aplikácie pre OS Symbian nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu