Samsung Galaxy S II má údajne problémy s displejom

Samsung Galaxy S II je dlho očakávaný smartfón, na ktorý sa teší veľa budúcich používateľov nielen u nás. No vyzerá to, že jeho uvedenie na trh nie je bezproblémové. Skúsenosti prvých používateľov hovoria o žltom nádychu na displeji. Dotykový 4,3'' AMOLED Super Plus displej má vraj podobné problémy, aké mal pri svojom uvedení iPhone 4. Vtedy sa na displeji objavovali žlté škvrny, vraj od použitého lepidla pri výrobe mobilu. Časom ale škvrny zmizli samé a bez stopy.

Prvý kontakt: Samsung Galaxy S II (Samung i9100)

Pri Samsung Galaxy S II je problém podobný. Niektorí používatelia hlásia aj tzv. mŕtve pixely na displeji. Nezrovnalosti vo farebnom rozložení pri stiahnutom jase na minimum a čiernom pozadí sa objavujú viacerým. Voľným okom to nie je ľahko viditeľné, takže vás prípadne zistený nedostatok nemusí až tak trápiť. Ale predsa len zamrzí, že za nemalé peniaze zákazník nedostane stopercentný tovar.

Niekoľko zahraničných webov sa týmto problémom už venovalo a sami skontrolovali svoje zariadenia a zistili, že problém naozaj existuje. Používateľ s nickom Erethnor z XDA-developers, ktorý sám vlastní Samsung Galaxy S II a zistil rovnakú chybu, ponúka každému možnosť otestovať svoj telefón. Vytvoril na test stránku. Stačí v prehliadači otvoriť tento odkaz. Predtým si dajte jas displeja na minimum a choďte do tmavšieho prostredia, aby sa dali lepšie rozoznať prípadné nezrovnalosti.

Vo svojej téme Erethnor vyzýva ostatných na zasielanie fotografií s vyfoteným displejom pri nastaveni jasu na 0 až 20 % a pri 100 % jase. Odkaz na svoju tému chce poslať aj do spoločnosti Samsung UK a dúfa, že firma rýchlo na zistený nedostatok zareaguje.

Zdroj: forum.xda-developers.com

Za tip na novinku ďakujeme Gabrielovi.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu