Android: vlastné zvonenie

Predstavujeme vám aplikácie na tvorbu zvonení, alarmov a upozornení priamo v mobilnom zariadení. Chcete zvonenie alebo iný zvuk podľa vlastného vkusu a nenašli ste žiadne, čo by vám vyhovovalo? Pomocou aplikácií na to určených si ich ľahko vytvoríte sami.

Android TIP je naša malá rubrika, ktorej sa plánujeme venovať každý piatok poobede. Popularita tohto OS aj na Slovensku významne rastie, a tak vám každý piatok radi predstavíme nejakú aplikáciu alebo skupinu aplikácií, ktoré uľahčujú prácu či zväčšujú zábavu s vašim smartfónom. Nemáte ešte telefón s týmto OS alebo sa s ním len zoznamujete? Tak si určite pozrite video: Začíname s Androidom.

Málokto je spokojný so zvukmi a zvoneniami, ktoré vložil do zariadenia výrobca. Jednotlivé značky ponúkajú vlastné zvuky, ktoré menia a dopĺňajú približne raz ročne, resp. ešte zriedkavejšie. Základné zvonenie Samsungov, HTC či Sony Ericssonov už pozná každý a z tých pár ďalších zvukov si ten správny nie je ľahké vybrať.

Tí šikovnejší si vo svojom počítači cez vhodný softvér upravia a namixujú vlastné zvonenie. V Markete však nájdete množstvo aplikácii, vďaka ktorým na to nepotrebujete počítač. Stačí si vybrať v mobilnom telefóne skladbu obľúbeného interpreta a priamo v zariadení vytvoriť zvonenie alebo zvuk, ktorým sa odlíšite od ostatných.

Ringdroid

je najstaršia aplikácia na vytváranie zvonení pre Android, publikovaná od roku 2008 a používajú ju milióny ľudí.. Aplikácia slúži na vytváranie tónov, alarmov a upozornení z uložených súborov na microSD karte alebo v pamäti telefónu. Podporuje formáty MP3, WAV, MP4 a AMR.

Posuvnými šípkami na časovej osi nastavujete začiatok a koniec skladby. Po stlačení ikony na uloženie si môžete vybrať, či chcete vytvorený súbor použiť ako hudobnú skladbu, budík, upozornenie alebo zvonenie. Zvolíte si názov a dáte uložiť. Po tomto kroku sa vás aplikácia opýta, či chcete nastaviť súbor ako predvolený, priradiť ku kontaktu, poslať e-mailom alebo alebo skončiť akciu.

Pokiaľ sa vo vašom zariadení nenachádza ta správna skladba alebo zvuk, ktorý chcete upravovať, môžete si ho do aplikácie nahrať pomocou Hlasového záznamníku alebo Záznamu zvuku. Aplikácia je kompatibilná s verziami Androidu 1.6 a vyššími. V Markete nájdete aj totožnú aplikáciu s rovnakým prostredím pod menom Ringtone Maker. Narozdiel od Ringdroid v tejto aplikácii sa zobrazujú na dolnej strane displeja neustále reklamy.

RingdroidRingdroidRingdroidRingdroid

Link na stiahnutie Ringdroid: market.android.com

MP3 Ringtone Maker

je veľmi podobná aplikácia ako Ringdroid. Odlišuje sa v možnosti vyhľadať vhodnú skladbu cez internet v prípade, že sa vo vašom zariadení vybraný interpret nenachádza. Dáva tak oveľa širšie možnosti výberu. Vlastný editor pracuje na rovnakom základe ako predchádzajúca aplikácia. Pomocou pohyblivých šípok na časovej osi si označíte začiatok a koniec skladby. Takisto máte na výber, kde chcete vytvorený zvukový súbor použiť. Nainštalovať aplikáciu si môžu používatelia s operačným systémom Android od verzie 1.5.

Ringtone MakerRingtone Maker

Link na stiahnutie MP3 Ringtone Maker: market.android.com

Ďalšie tipy na aplikácie pre OS Android nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu