HTC Flyer na Slovensku

Na slovenskom trhu sa objavil tablet HTC Flyer, predstavený na MWC 2011 V Barcelone. Ide o dotykové zariadenie hliníkovej konštrukcie s OS Android vo verzii 2.3.3. Gingerbread a nadstavbou HTC Sense, s možnou aktualizáciou na najnovšiu verziu 3.0 určenú práve pre tablety. 7'' Super LCD displej má rozlíšenie 1 024 x 600 b.

Základné info: HTC Flyer

Vzhľadom, rozmermi, hmotnosťou i funkčnou výbavou môže konkurovať staršiemu tabletu spoločnosti Samsung Galaxy Tab, ktorý sa dnes predáva za oveľa menšiu cenu než je uvádzacia cena HTC Flyer.. Medzi špecifikáciami HTC nájdeme 1,5 GHz procesor, 1 GB RAM, GPS či Bluetooth 3.0. Na zábavu poslúži 5 Mpix fotoaparát s automatickým zaostrovaním, ale bez prisvetľovacej diódy, 3,5 mm jack a FM rádio. Predná 1,3 Mpix kamera poslúži na videohovory alebo ako web kamera. Vstavaná pamäť má veľkosť 32 GB. Na internet sa môžete pripojiť cez Wi-Fi alebo rýchlu dátovú sieť s podporou HSPA.

Flyer sme mali na pár minút v rukách. Mrzí nás relatívne vysoká hmotnosť prekonávajúca aj Galaxy Tab, displej (1 024 x 600 b.) aj batéria (4 000 mAh) sú pritom podobné ako v prípade Samsungu. S lesklým displejom si v exteriéri veľa zábavy neužijete, skôr naopak. Ale týmto nedostatkom trpia všetky aktuálne tablety. Najväčším lákadlom HTC Flyer je sympatický dizajn a veľmi zaujímavá nadstavba HTC Sense, ktorá ponúka vylepšenia už pri odblokovaní displeja. Veľkou výhodou HTC Flyer je možnosť nabíjania cez microUSB, čo neponúka žiaden tablet, ktorý sme mali dodnes v rukách. Dokonca bolo možné Flyer pomaly nabíjať 500 mA nabíjačkou k Bluetooth handsfree.

Prečítajte si: 7'' tablet HTC Flyer naživo (video) (22. 3. 2011)

V balení tabletu od HTC nájdete aj elegantné biele (kožené?) puzdro s držiakom na špeciálne dotykové pero, ktoré tiež nájdete v škatuli nového tabletu. Pero slúži na poznámky, zápisky, kreslenie po displeji, ale nie na potvrdzovanie volieb. Virtuálne tlačidlá reagujú len na prsty, čo môže pôsobiť zmätočne. Flyer je sympaťák, no uvítali by sme nižšiu hmotnosť a lepšie rozlíšenie displeja. Takto nie je veľa dôvodov, prečo by človek hľadajúci produkt tohto typu doteraz nekúpil (aktuálne podstaten lacnejší) Samsung Galaxy Tab, alebo dokonca kórejského konkurenta nahradil novinkou od HTC. Podľa nás to Flyer nebude mať na našom trhu také jednoduché.

Orientačná cena: 649 € (Epicentrum.sk)

- -

Zobrazte všetky posledné telefóny, ktoré už PRIŠLI NA TRH.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu