iPhone: Opera Mini 6

Pred dvomi mesiacmi vyšla nová verzia Opery Mini vo verzii určená pre všetky operačné systémy, okrem iOS. 24. 5. 2011 sa dočkali aj majitelia iPhonov a iPadov. V obchode s aplikáciami App Store sa objavil na stiahnutie obľúbený webový prehliadač . Mobilný prehliadač používa vysokú 90 % kompresiu dát, čo má vplyv hlavne na rýchlosť a pri surfovaní po internete spotrebuje oveľa menšie množstvo dát. Šetrí tak nielen čas, ale i peniaze.

Prečítajte si: Vyšla nová Opera Mini 6 a Opera Mobile 11 pre smartfóny (22. 3. 2011)

iP Opera Mini

Prehliadač sa prispôsobuje rozlíšeniu displeja a môžu si ho nainštalovať aj majitelia telefónu iPhone 4 s Retina displejom. V novej verzii je rýchlejší, umožňuje plynulejšie posúvanie a zväčšovanie. Používateľovi sa tak zobrazí do detailov každá stránka jedným plynulým pohybom. Cez pridané tlačidlo sa dá obsah stránky zdieľať cez známe sociálne siete. Pribudlo zalamovanie textu, podpora pre ďalšie jazyky a nová stránka sa dá otvoriť na pozadí. Aj grafika menu prešla menšími zmenami. Samozrejmosťou je slovenská lokalizácia.

Oproti Opere Mobile ponúka verzia Mini aj vstavanú RSS čítačku s otváraním článkov priamo v Opere Mini.

iP Opera MiniiP Opera MiniiP Opera MiniiP Opera Mini

Opera Mini vo verzii 5 sa prvýkrát objavila v App Store v apríli 2010 a v prvých 24 hodinách zaznamenala aplikácia cez milión stiahnutí. Pre viac informácií navštívte stránku opera.com/mobile.

iPhone: Ďalšie tipy na aplikácie pre iPhone nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu