Sharp Aquos Hybrid - odolné véčko s Androidom

Výrobcovia mobilných telefónov v poslednej dobe zanevreli na véčkové konštrukcie a chrlia jeden dotykový model za druhým. Sú ale ľudia, ktorí by práve telefón s vyklápacou konštrukciou privítali. A nielen z radu low-endových mobilov, ale ocenili by aj šikovný smartfón. Firma Sharp predstavila práve taký model, po ktorom by rád siahol nejeden používateľ. Škoda, že je zatiaľ určený iba pre japonský trh.

Sharp AquosAQUOS PHONE THE HYBRID 007SH je vodotesný telefón s vyklápacou konštrukciou, otočným dotykovým primárnym 3,4'' FWVGA stereoskopickým 3D displejom, bez nutnosti používať špeciálne okuliare a 0,7'' sekundárnym OLED displejom. 16 Mpix fotoaparát s LED diódou poslúži aj na nahrávanie HD videí. Srdcom bude operačný systém Android v najnovšej verzii 2.3 Gingerbread a telefonovať sa s ním bude dať po celom svete v sieti GSM i WCDMA.

FWVGA = Full Wide Video Graphics Array, t.j. s rozlíšením 854 × 480, zhodným napríklad s Xperiou X10 alebo Arc

Medzi ďalšími špecifikáciami nájdeme vnútornú 32 GB pamäť, GPS, Wi-Fi b/ g/ n, podporu microSD kariet, TV tuner, microHDMI konektor, Bluetooth 3.0 a infračervený port, ktorý v modeloch určených pre japonského zákazníka nesmie chýbať. Rozmery vodotesného smartfónu sú 113 x 52 x 19 mm. Hmotnosť je udávaná 140 g. Model bude uvedený zatiaľ iba na japonskom trhu v priebehu budúceho mesiaca v príjemných farbách.

Sharp Aquos

Dizajn telefónu je veľmi podobný tradičným japonským véčkam s veľkým displejom, aké sa v krajine vychádzajúceho slnka predávajú už roky.

Zdroj: www.gsmarena.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu