T-Mobile: pokrytie 3G v ďalších mestách

Čitateľ s nickom SotiQ nás upozornil na rozšírenie rýchlej dátovej siete spoločnosti T-Mobile do ďalších miest. Podľa mapy operátora s pokrytím 3G a teoretickou rýchlosťou sťahovania 7,2 Mbps pribudli lokality Lučenec, Hurbanovo, Šaľa, Borinka, Veľký Grob, Sládkovičovo, Svätý Jur, Nová Dedinka, Malinovo a Tomášov. Zákazníci v Devínskej Novej Vsi a Záhorskej Bystrici dostali nové pokrytie už s nadstavbou HSPA+ a môžu tak využívať rýchlosti až do 21 Mbps. Podľa upozornenia z diskusie dnes sa na mape pokrytia zafarbila na ružovo aj Gelnica.

"Ružový operátor" nedávno vyhlásil, že do dvoch rokov chce pokryť rýchlou dátovou sieťou dvojnásobne väčšie územie, než mal na konci minulého roka. Nové lokality pribúdajú naozaj rýchlo a vyzerá to, že T-Mobile splní svoj cieľ možno aj skôr.

Na nedávnej tlačovej konferencii sme sa tiež dozvedeli, že pokrytie Flash-OFDM sa bude pravdepodobne viac orientovať (mieriť) na vidiek a v mestách môže dokonca aktuálny signál Flash-OFDM zoslabnúť. Tam bude mať totiž prednosť 3G a jeho nadstavby. Dosah staršej 450 MHz technológie je väčší, a preto je jej využitie na vidieku a posilnenie pokrytia týchto oblastí pochopiteľné.

T-Mobile pokrytie 3GMapa pokrytia: www.t-mobile.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu