Kúpi Microsoft aj Nokiu?

Okolo značky Microsoft je v poslednej dobe nezvyčajný ruch. Najskôr mobilný svet ostal prekvapený zo spojenia s firmou Nokia a z podpísanej dohody o používaní operačného systému Windows Phone v jej mobilných zariadeniach. Potom sme sa dozvedeli, že Microsoft kúpil za 8,5 miliardy amerických dolárov Skype a má s touto obľúbenou hlasovou službou veľké plány.

Prečítajte si: Microsoft kúpi službu Skype (11. 5. 2011)

Microsoft Logo

Posledná novinka hovorí o špekuláciách okolo kúpy mobilnej divízie fínskej spoločnosti Nokia. Rokovania majú vraj začať na budúci týždeň. Server Engadget Mobile sa odvoláva na informácie od Eldara Murtazina, šéfa ruského webu Mobile-review.com, známeho tým, že častokrát disponoval neoficiálnymi informáciami, ktoré sa neskôr ukázali ako pravdivé.

Prečítajte si: Ovi sa mení na Nokia (16. 5. 2011)

Nokia Logo

Vyzerá to, že fínsky gigant okrem zrušenia značky služieb Ovi chystá ďalší krok vo svojom vývoji. Posledné zverejnené hospodárske výsledky neboli až tak optimistické, ako by si vedenie spoločnosti určite želalo. "Zlé jazyky" ale tvrdia, že za všetkým môže byť terajší šéf Nokie Elop, ktorý prišiel práve z Microsoftu. Akú budúcnosť nám Microsoft chystá? Hardvér od Nokie, softvér od Microsoftu a hlasové služby cez Skype? Spoločnosť Nokia nechce informácie komentovať a dodáva, že "Eldarove fámy sú zjavne každým okamihom menej presné". Kde je pravda, ukážu nasledujúce dni, týždne či mesiace.

Zdroj: engadget.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu