Nákupná horúčka

Po pár mesiacoch sme zase s úspechom predýchali piatok trinásteho. Na trhu je asi nedostatok čiernych mačiek. Takže ho hodnotíme úspešne. Vie o tom svoje aj vedúca Lenka, ktorej gratulujeme k narodeninám a prajeme iba radosť, inšpiráciu a neutíchajúci záujem o mobilný svet. Dva týždne po Milanovi sa aj webmaster Martin rozhodol povedať hlasné áno svojej vyvolenej, a skončil pod čepcom. Tak nech im nadšenie z dnešného dňa vydrží po celý spoločný život.

Keď už sme začali tými ženami... Kozmetický zásah O2 pochopia asi hlavne ony. A čo robia ženy, ked sa im na tvári vytvorí na poslednú chvíľu červený fliačik s bielou náplňou? No zatrú ho! To isté urobilo nedávno ou-tú s istým prvkom z periodickej sústavy vo svojom mene. Jednoducho, kyslík už neoxiduje. Minimálne nie v názve spoločnosti Telefónica Slovakia, s.r.o.. Dôvody môžu byť dva. Možno sa nenápadne chystá zmena mena a možno sa šetrí. Viete koľko metrov štvorcových zaberie chemický názov kyslíka na reklamných letákoch, brožúrach a bilboardoch? Namiesto neho zostane ideálny priestor, napríklad pre číslo 0,13. Mimochodom túto, kedysi lukratívnu sumu, konkurencia už viackrát prekonala. Ľavou zadnou. Takže by to chcelo niečo nové. H2SO4? Môže byť, agresívny a rozožierateľný názov, ako stvorený pre konkurenčný boj.

V každom prípade v prvom štvrťroku 2011 rástli kysličníku tržby, počty oviec a asi aj sebavedomie. Odporúčame nezaspať na vavrínoch, slovenský zákazník je tvor všímavý a mobilných narcisov najradšej trestá prenosom čísla ku konkurenčnej flóre, kde bude mať na ružiach ustlané.

V máji 2006 leteli hlavne namakané topmodely vtedy suverénnej Nokie a denný flatový paušál od Téčka. Ten po piatich rokoch zlacnil akurát tak Samsung Galaxy Tab, čo bude zrejme reakcia na začiatok predaja Aj-padu 2. A ešte prestrelil ceny na čerstvo ponúknutom a kompaktnom HTC Wildfire S. Špičkový HD7 má paradoxne polovičné ceny. Tsss..

Orindž sa veľmi pretŕhať nemusel, stačilo zmeniť farbu krytu jedného telefónu z ponuky. Už geniálny Michael Jackson riešil svojho času dilemu Black or White? Naša súčasná odpoveď je jednoznačná - white! Žiadny biely Aligator, ale čínska hračka s americkým imidžom - Ajfón IV. Orindž ho rúbe od 199 €, biely sprej stojí 5 ojro.

Slováci sa dočkali a platené aplikácie v Android Markete sú konečne prístupné aj pre nás. Žiadne "rootovanie" a prepájanie modrých káblikov s červenými. Takmer všetko funguje ako má, stačí iba zaplatiť do googlovskej kasičky. Na jej konferencii v San Franciscu bol predstavený aj nový operačný systém Android, tentokrát pomenovaný Ice Cream Sandwich. Pozor, nie ruská zmzlina! Ale noviniek bude viac. Trebárs požičovňa filmov a elektronických kníh v Markete. Niekoľkomesačnému čakaniu na novú verziu OS dá zase zbohom garancia aktualizácie systému, založená na dohode najväčších výrobcov mobilov s americkými operátormi a Vodafonom. A aby ste nadobudli dokonalý pocit, že život bez gúgľa je iba prežívaním, tak koncept Android@Home umožní cez aplikácie pripojenie a komunikáciu s domácimi spotrebičmi. Zhasni! Zahraj! Uvar! Oper! Ožehli! Aha, ale to sa bavíme už o upgrade na Super Woman 9.9! Google sa inak pochválil počtom 100 miliónov Androidov na celom svete, čo je viac než 400 tisíc aktivácií denne. Už sme si zvykli, že konferencie sú iba diplomaticky premenované chvastúnske akcie. Takže najbližšie čakáme na Apple.

Ako už bolo spomenuté v diskusii, pánom z Microsoftu nikto nepovedal, že si môžu stiahnuť Skype zadarmo, tak tí si ho priamo kúpili. Pre istotu, nech ich nepredbehne Facebook a Google. A za 8,5 miliardy dolárov. Windows Phone tak zrejme dostane do svojich útrob zaujímavú modrú súčasť.

Veríme, že vám na správne zafarbenie víkendu pri troche skromnosti postačí zopár eur, dobrej nálady a samozrejme správnych ľudí. Nezaplatiteľné hodnoty.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu