Android: platené aplikácie aj na Slovensku

Platené aplikácie v Android Markete sú konečne prístupné aj pre slovenských zákazníkov. Dnes po nahliadnutí do Android Marketu sme si všimli, že sa začali zobrazovať aj platené aplikácie. Doteraz bolo potrebné k tomuto kroku urobiť tzv. root telefónu. Nakupovať sa dá zatiaľ iba cez webové rozhranie (Aktualizované: podľa ohlasov v diskusii sa už dajú platené aplikácie kupovať aj cez vstavaný Market v mobilnom zariaden)í. Pri nákupe vás oznam upozorní na možnosť vrátenia peňazí, pokiaľ do 15 minút od nákupu odstránite aplikáciu zo zariadenia. Nie všetky aplikácie sa však dajú nainštalovať. Podľa rýchleho prieskumu je to skôr väčšina. V tom prípade si prečítate oznam: "V zemi, kde sa nachádza vaše zariadenie nie je možné položku inštalovať."

Pri samotnom nákupe sa zobrazí kontrolné okno s údajmi o sťahovanej aplikácii. Keď používate viacero zariadení s OS Android, vyberiete to, do ktorého chcete aplikáciu inštalovať. Slovenská republika nie je v zozname vybraných krajín, keď ale vyberiete Českú republiku, platba prebehne bez problémov. Stačí vypísať svoje meno, adresu, telefónne číslo, údaje o platobnej karte a môžete nákup dokončiť.

Po zrealizovaní platby dostanete e-mail s údajmi o transakcii. Na mobilnom zariadení sa v priebehu niekoľkých minút kúpená aplikcia sama nainštaluje, o čom sa zobrazí v hornej lište informácia. Snáď to nebude dlho trvať a počet aplikácií, ktoré sa budú dať kúpiť sa rozrastie.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu