Microsoft kúpi službu Skype

Spoločnosť Microsoft sa dohodla na kúpe internetovej telefónnej spoločnosti Skype za 8,5 miliárd amerických dolárov. Microsoft podľa slov generálneho riaditeľa Steva Ballmera vidí príležitosť v rozšíreniu služby Skype cez rozsiahle portfólio produktov, vrátane hernej konzoly Xbox, softvéru Windows Phone a komunikačných produktov pre podniky Lync a ďalších.

Logo Skype

Generálny riaditeľ Skype Tony Bates prevezme titul prezidenta divízie Microsoft Skype. V čase, kedy podobné služby využívajúce prenos hlasu a videa cez internet ako je FaceTime od Apple a gTalk od Google získávajú na popularite, nechce Microsoft ostať zrejme pozadu a vidí v uzavretej dohode veľkú príležitosť.

Prečítajte si: Google Talk: video a hlasový chat pre Android (29. 4. 2011)

Steve Ballmer prisľúbil pokračovanie v podpore Skype aj pre ostatné operačné systémy. Približne 170 miliónov ľudí po celom svete sa každý mesiac prihlási do služby Skype, aj keď nie všetci používatelia aj uskutočnia hovor. V minulom roku pretelefonovali používatelia cez Skype 207 miliárd minút na hlasové hovory, aj videohovory.

Logo Microsoft

Skype používa technológiu Voice over Internet Protocol. Softvér sa dá zadarmo stiahnuť do počítača alebo smartfónu. Tzv. "hlúpe telefóny" bez operačného systému túto službu nepodporujú. Na využívanie bezplatného telefonovania je potrebné internetové pripojenie. Pri použití v mobilnom telefóne pozor na predplatené dáta. Balík s nízkym objemom predplatených dát od vášho operátora pri častejšom použití nemusí stačiť. Bez ďalších poplatkov môžete telefonovať medzi používateľmi Skype, pri volaní na mobilný telefón alebo pevnú linku je potrebné zakúpiť kredit.

Zdroj: online.wsj.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu