Čo prinesie Windows Phone 7 Mango?

Operačný systém od Microsoftu Windows Phone 7 má dostať ďalšiu aktualizáciu s označením Mango, podľa niektorých zdrojov pôjde o novú verziu Windows Phone 7.5. Prinesie okrem už známych vecí, aj zopár užitočných vylepšení, ako je rozpoznávanie hudby, skenovanie čiarových kódov, vyhľadávanie podobných obrázkov a dokonca aj plnohodnotnú hlasovú navigáciu k Bing Maps.

Prečítajte si: Mango - chystaný update Windows Phone 7 (17. 2. 2011)

Funkcia Bing Audio bude integrovaná do operačného systému a dokáže podobne ako známa aplikácia Shazam rozpoznať skladbu nahranú cez mikrofón mobilného telefónu. Pribudne aj aplikácia na sťahovanie a počúvanie podcastov. Nielen audio, ale aj video formátov.

Bing Vision umožní fotoaparátu skenovanie čiarových kódov, QR kódov, Microsoft Tagov a podobne ako Google Goggles by mala nájsť podobné odfotografované obrázky, či informácie o zoskenovanom tovare.

Hlasová navigácia pre Bing Maps má byť dostupná len vo vybraných krajinách. Vyzerá to, ako by sa Microsoft inšpiroval stratégiou použitou pri Google Mapách. Aj tam funguje plnohodnotná navigácia iba v niektorých krajinách. Škoda.

Funkcia má umožniť vytvárať a posielať správy bez nutnosti napísať text na klávesnici mobilného telefónu. Stačí aktivovať mikrofón, nadiktovať správu a telefón hovorené slovo premení na písaný text.

WP7 MangoWP7 MangoWP7 MangoWP7 Mango

Zatiaľ nevieme, na kedy je plánované sprístupnenie aktualizácie, neoficiálne sa hovorí o jeseni 2011.

Zdroj: wpdevpodcast.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu