Pred5rokmi: paušály Donekonečna, Opera Mini 2.0, Nokia N73

pred5rokmiZačiatok mája 2006 nebol na novinky príliš bohatý. T-Mobile prišiel s niekoľkými májovými akciami, Opera vydala novú verziu prehliadača Mini a Nokia tri nové Bluetooth handsfree. Aspoň že to tie recenzie zachránili. V redakcii sa počas jedného týždňa totiž zozbierali také skvosty, ako Nokia N73, slajder Nokia N80 a hudobný model Sony Ericsson W810i.

pred5rokmiV úvode už tradične spomenieme operátorské novinky. T-Mobile predstavil nové neobmedzené paušály Donekončna, s ktorými ste mohli telefonovať do vlastnej siete počas špičky (7:00 - 19:00) už za 832 korún mesačne. Paušál nebol príliš výhodný, nakoľko hovory do Orangeu vás vyšli na 7 korún za minútu a jedna SMS správa na 3 koruny. Stačilo tak pár minút a SMS do cudzej siete a výška vášho mesačného poplatku sa rapídne zvýšila. Alternatívou bol balík Donekonečna + SMS, ktorý umožňoval telefonovať bezplatne mimo špičku (teda od 19:00 do 7:00 a počas víkendov) a ktorý obsahoval počas špičky lacnejšie SMS-ky (1 Sk bez DPH). V čase bezplatného telefonovania sa cena SMS správ opäť zvýšila na 3 Sk za správu. V čase osláv prvých narodenín operátora, teda od 16. apríla do 16. mája 2006 ste aj bez paušálov Donekonečna mohli SMS-kovať do vlastnej siete počas špičky za korunu. Orange sa v máji nepochválil žiadnou akciou, naopak, vyčkával na reakcie biznis užívateľov, či má zaradiť smartfón SPV-C600 aj do ponuky pre bežných zákazníkov.

Pred piatimi rokmi viacero serverov upozornilo na nový dátový kábel CA-70 od Nokie, ktorý umožňoval okrem spojenia s počítačom telefón aj nabíjať. Fínsky výrobca zároveň predstavil i trojicu Bluetooth handsfree BH-300, BH-600 a BH-700. Určite sa nájdu mnohí, ktorí tieto štýlové zariadenia donedávna používali. Keď už sme pri predstavovaní nových produktov, novou verziou javového prehliadača sa pochválila i Opera. Verzia 2.0 umožňovala predovšetkým download a bola dostupná aj v českom jazyku. Nemenej zaujímavým projektom bola Motorola PVOT. Tento koncept obsahoval kľuku, ktorou ste si mobil mohli nabiť. Dvadsaťpäť otočení údajne stačilo na jednu minútu hovoru.

pred5rokmiZačiatkom mája pred piatimi rokmi sme pre vás v jednom týždni priniesli až tri recenzie úspešných mobilov.Prvým v poradí bola Nokia N80 - slajder s podporou 3G, vynikajúcim displejom, trojmegapixelovým fotoaparátom a podporou pamäťových kariet. Nasledovala exkluzívna recenzia megaúspešného smartfónu N73 s 3,2 Mpix fotoaparátom, LED bleskom a aktívnym krytom, QVGA displejom a silnou batériou. Nakoniec sme priniesli i recenziu hudobného modelu W810i, ktorý sa, rovnako ako N73-ka, stal mimoriadne úspešným.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu