Facebook integrovaný v telefónoch Sony Ericsson Xperia

Spoločnosť Sony Ericsson oznámila, že jej nové portfólio inteligentných telefónov Xperia dáva ľuďom možnosť zdieľať a komentovať svoj obsah z mobilu oveľa jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. Umožní to okamžitý prístupu na Facebook priamo z najpoužívanejších oblastí telefónu, ako napríklad galéria fotografií, hudobný prehrávač, zoznam kontaktov a kalendár.

Keď objavíte nejakú skvelú novú skladbu alebo počúvate svoju obľúbenú melódiu, môžete označiť, že sa vám páči priamo z hudobného prehrávača a informácia na Nástenke vo vašom Facebook profile sa zaktualizuje automaticky bez toho, aby ste aplikáciu vôbec museli otvoriť. Tiež budete mať možnosť sledovať, akú hudbu a videá označili „Páči sa mi to“, prípadne odporučili alebo okomentovali vaši priatelia napríklad prostredníctvom YouTube a Spotify.

Nielen hudba, ale aj vaše fotografie budú s aplikáciou Facebook integrovanou do galérie médií bližšie na dosah. Stačí jedno kliknutie z tzv. domácej obrazovky (homescreen) a zároveň máte hneď možnosť označiť „Páči sa mi to“ alebo pridať svoj komentár. Zoznam kontaktov telefónu bude tiež oveľa „sociálnejší“, nakoľko záujmy a fotografie vašich priateľov nájdete priamo pod ich menom v adresári svojho mobilu. Kalendár v telefóne tiež obsahuje záznamy o narodeninách vašich priateľov, aby ste na ich narodeniny nikdy nezabudli.

Integrácia aplikácie Facebook v telefóne Xperia prinesie:

- okamžitú možnosť zdieľať s priateľmi skladby, ktoré „sa mi páčia“

- kompletné priame spracovávanie sociálnych médií a hudby, hodnotenie, zdieľanie a nákup skladieb

- jednoduchý prístup k informáciám o tom, čo počúvajú a sledujú priatelia

- Facebook albumy a fotografie integrované do aplikácie galéria v telefóne

- možnosť vidieť fotografie, záľuby a prepojenie na profil priamo v adresári telefónu

- možnosť udalosti a akcie z Facebooku zosynchronizovať s kalendárom

- upozornenia z Facebooku zobrazené na uzamknutom displeji, aby používateľ nikdy nezmeškal žiadne aktuálne informácie

Súčasní používatelia Xperia Arc a Xperia PLAY môžu teraz získať tieto nové prvky jednoducho aktualizáciou svojho softvéru. V nových telefónoch Xperia mini a Xperia mini pro už Facebook bude predinštalovaný. Facebook v telefóne Xperia bude od druhého štvrťroku dostupný na vybraných trhoch vo všetkých Xperia telefónoch, vyrobených v roku 2011.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu