TÚ SR povolil Slovak Telekom testovať LTE

Telekomunikačný úrad SR vydal spoločnosti Slovak Telekom, a.s. povolenie na testovanie dátových služieb prostredníctvom technológie LTE-FDD vo verejnej mobilnej telefónnej sieti v pásme 2,6 GHz v lokalite Banská Bystrica. Slovak Telekom môže uskutočniť testovanie prostredníctvom troch pevných vysielacích rádiových zariadení. Platnosť povolenia je od 1. mája 2011 do 30. júna 2011.

Podobné povolenie, ktoré TÚ SR vydal spoločnosti Telefónica O2 Slovakia, s.r.o. minulého roku platilo od1. mája do 31. júla 2010. Na základe žiadosti vydal pre O2 ďalšie povolenie s platnosťou 1. júna až 31. augusta 2010. O2 tak mala oprávnenie testovať LTE prostredníctvom štyroch pevných vysielacích rádiových zariadení v Banskej Bystrici.

V minulom roku vydal úrad spoločnosti Orange Slovensko, a.s. rovnaké povolenie na testovanie dátových služieb prostredníctvom technológie LTE-FDD. Platnosť povolenia je od 1. januára 2011 do 30. júna 2011. Je to v poradí už druhé povolenie na testovanie pre tohto operátora. Spolu môže uskutočniť testovanie takisto prostredníctvom štyroch pevných vysielacích rádiových zariadení.

Parametre vysielacích zaradení boli povolené tak, aby nedochádzalo k rušeniu MMDS Vlkanová (retransmisia nezmenených TV programov) v pásme 2520 – 2655 MHz. V prípade vzniku rušenia spôsobeného prevádzkou zariadení je držiteľ povolenia povinný zariadenia ihneď vyradiť z prevádzky, prípadne upraviť ich technické parametre tak, aby sa účinne zabránilo vzniknutému rušeniu.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu