BlackBerry 7 OS len pre nové zariadenia

Kanadská spoločnosť RIM predstavila okrem nových dotykových modelov BlackBerry Bold Touch 9900 a BlackBerry Bold Touch 9930 aj novú verziu operačného systému, s ktorou prídu novinky na trh. Ponesie označenie BlackBerry 7 OS. Pôvodne sa počítalo s aktualizáciou pôvodnej verzie 6.0 na 6.1, ale výrazné zmeny spôsobili, že sa výrobca rozhodol pre novú verziu.

Veľký dôraz bol venovaný webovému prehliadači. Vďaka novej grafike a kompilátoru jazyka JavaScript prehliadač rýchlejšie vykresľuje a načítáva stránky. Bola pridaná aj podpora pre HTML 5 videá. Pribudla rozšírená podpora pre hlasové vyhľadávanie. Nová funkcia jednoduchšie a pohodlnejšie umožní vyhľadávanie obsahu v telefóne alebo na webe.

Vďaka službe BlackBerry Balance sa oddeľujú firemné a súkromné dáta. To dáva používateľom voľnosť a flexibilitu a zároveň spĺňa vysoké nároky na ochranu a bezpečnosť firemných dát. BlackBerry Balance funguje v spojení s BlackBerry Enterprise Server 5.0.3., ktorý ponúka unikátnu kontrolu citlivých informácií.

BlackBerry OS 7

S novým operačným systémom bude v zariadení dostupná plná verzia Docs To Go, čo umožní začať pracovať s kancelárskymi aplikáciami hn

eď po vybalení z krabice. Majitelia starších BlackBerry zariadení zrejme budú sklamaní z oznámenia výrobcu, že nový operačný systém nebude pre nich uvoľnený.

Zdroj: www.press.rim.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu