T-Mobile: 3G v nových lokalitách (aktualizované)

Pôvodný text, 2011-05-02 00:00:

Náš čitateľ Soťo nás upozornil na rozšírenie pokrytia 3G sieťou operátora T-Mobile. Spolu pribudlo až 18 nových lokalít. Spoločnosť tak plní svoje nedávno avizované plány rozšíriť sieť 3G na čoraz väčšie územie Slovenska. Do dvoch rokov má Slovak Telekom ambíciu pokryť 3G sieťou takmer dvojnásobne väčšie územie než mal koncom minulého roka. Ďalší zákazníci tak majú možnosť sťahovať dáta teoreticky rýchlosťou až 7,2 Mbps.

Mapa pokrytia: www.t-mobile.sk

Na Mape pokrytia pribudli nové loklality v rôznych častiach Slovenska. Tešiť sa môžu v Čadci, Myjave, Starej Turej, Štúrove,Zlatých Moravciach, Topoľčiankach, Šahách, Brezne, Rimavskej Sobote, Piesku, Kynceľovej, Nemciach, Nesluši, Družstevnej pri Hornáde, Kostoľanoch nad Hornádom, Kavečanoch, časti Valaskej a v Podbrezovej.

K rozšíreniu nedávno spustenej HSPA+ siete zatiaľ podľa mapy neprišlo. Aj keď T-Mobile pri uvedení novej technológie sľuboval v apríli pokryť ďalšie mestá na západnom Slovensku. Dnes môžu surfovať teoretickou rýchlosťou 21,8 Mbps zákazníci v Bratislave, Piešťanoch a Komárne. Pokiaľ máte vlastnú skúsenosť s rozšírením HSPA+ do ďalších miest, dajte nám, prosím, vedieť v diskusii.

Prečítajte si: T-Mobile: mobilný internet HSPA+ s rýchlosťou 21 Mbps (23. 3. 2010)

Doplnená oficiálna správa 1. 5. 2011, 13:05:

Spoločnosť Slovak Telekom pokryla počas víkendu sieťou 3G i technológiou HSPA+ 21 Mbps viaceré lokality na Slovensku.

Medzi nové lokality, ktoré sú pokryté sieťou 3G a zároveň technológiou HSPA+ do rýchlosti 21 Mbps patria Štúrovo, Topoľčianky a Zlaté Moravce.

Zároveň Slovak Telekom inštaloval nadstavbu HSPA+ do rýchlosti 21 Mbps do šiestich ďalších lokalít: Beluša, Ilava, Nemšová, Prievidza, Púchov a Trenčianske Teplice. Vďaka tomu je technológia HSPA+ k dispozícii už v 12 slovenských mestách.

Slovak Telekom zároveň uviedol sieť 3G s technológiou HSDPA/HSUPA do štyroch ďalších miest: Brezno, Čadca, Rimavská Sobota a Šahy.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu