Orange: druhá jarná mobilizácia - mobil za euro aj bez viazanosti

V čase, kedy národný hokejový štadión veľkými tabuľami premenovali na Orange Arénu, zástupcovia Orangeu oznamovali novinárom špeciálnu ponuku, ktorá bude dlhodobo platná od zajtrajšieho dňa. Zajtrajšok je pre Orange teda veľký deň. Nezačínajú len majstrovstvá sveta v hokeji, ktoré sa nesú aj pod jeho hlavičkou, ale aj ponuka: Mobil pre každého v Orangei už od 1 eura.

Na jar roku 1998 sa v Globteli začala slávna Jarná mobilizácia. Ericsson 628 za korunu bol obrovským zlomom v ponuke mobilných telefónov ku paušálnym programom mobilného operátora. Medzičasom sa Globtel zmenil na Orange, Ericsson na Sony Ericsson a jarná mobilizácia na druhú jarnú mobilizáciu.

Od roku 1998 do marca 2011 predal Orange 6,989 mil. dotovaných telefónov. Z toho 46,6 % bolo "korunových", resp. "eurových". Od marca 1998 do marca 2011 si zákazníci Orangeu vyberali z celkovo 494 akciových mobilných telefónov, ich priemerná dotovaná cena bola 24 eur. To znamená, že okrem korunových telefónov mala priemerná hodnota akciového mobilu približne 50 eur.

Priemerný zákazník Orangeu si za tých 13 rokov vybral štyri akciové mobilné telefóny. To svedčí o tom, že nie každý svoj akciový telefón menil každé dva roky za nový. To tiež znamená, že mnohí zákazníci Orangeu využívajú buď zľavnené programy bez akciového mobilu, alebo ostávajú neviazaní.

Orange dnes eviduje 500 000 neviazaných zákazníkov využívajúcich paušálne programy.

Orange si, podobne ako ostatní operátori, robí prieskumy. Podľa nich má najväčšiu váhu pri rozhodovaní sa o novom programe ponuka akciových telefónov. Až 40 % zákazníkov vyžaduje nový akciový mobil, 28 % zákazníkov čo najviac minút do všetkých sietí a 24 % zákazníkov čo najviac minút do siete vlastnej.

Približne 74 % paušálnych zákazníkov si v Orangei vyberá akciový mobil, 20 % zákazníkov využíva zľavnený paušál s viazanosťou, no bez akciového mobilu.

Orange tiež prezentoval aj dôvody návratu odídených zákazníkov naspäť do Orangeu. V podobnom pomere to sú:

- vyčlenenie sa z "Orange rodiny", kedy mu už známi nevolajú v rámci neobmedzených hovorov v rámci siete Orange,

- túžba po akciovom telefóne,

- kvalita siete a pokrytie v ich obľúbenej lokalite.

Mobil za 1 euro aj bez záväzku

Orange chce odmeniť aj tých zákazníkov, ktorí bez viazanosti platia faktúry už niekoľko mesiacov či rokov a preto spúšťa službu Mobil bez záväzku.

Celý princíp novej ponuky, ktorá dopĺňa aktuálnu tradičnú ponuku obsahujúcu viazanosť + akciový mobil alebo viazanosť + zľavnený paušál, je v lacnom mobilnom telefóne za nazbierané minulé faktúry bez viazanosti.

Ak ste za posledné obdobie po skončení viazanosti, napríklad za posledné 4 mesiace, zaplatili Orangeu na faktúrach dokopy aspoň 60 eur, majú nárok na Nokiu 1616 za euro. Celkovo je v ponuke 8 Nokií, ponuka sa však časom môže zmeniť či rozšíriť. Ak ste za posledné mesiace bez viazanosti nazbierali aspoň 240 eur, máte nárok na drahšiu Nokiu C1-01 za euro, ak 360 eur, tak už si vyberáte z troch Nokií (1616, C1-01, 2220) za euro, atď. Takýto mobil si môžete ako neviazaný zákazník v Orangei vybrať dvakrát za 12 mesiacov. Napríklad po troch mesiacoch a následne po ďalších deviatich mesiacoch.

Prečo osem Nokií? Jedným z dôvodov je to, že 60 % neviazaných zákazníkov používa Nokiu.

Priemerný neviazaný paušálny zákazník Orangeu zaplatí mesačne asi 20 eur, takže sa dá povedať, že takýto priemerný zákazník si každý rok môže z Orangeu za euro odniesť telefón v trhovej hodnote 30 - 50 eur, hoci blokovaný na sieť Orange.

Ak chcete vedieť, na aký mobil za euro máte nárok, stačí zavolať na linku 905 alebo navštíviť e-shop, kde po identifikácii nájdete všetko potrebné.

Zaujímavosťou je, že ak ste po istej dobe bez záväzku odišli z Orangeu napríklad do O2 a vrátite sa s číslom naspäť do Orangeu, operátor vám napočíta aj faktúry, ktoré ste bez záväzku platili pred odchodom do O2. Môže sa tak stať, že hneď po návrate do Orangeu dostanete bez akéhokoľvek záväzku nový akciový mobil.

Prechod bonitného zákazníka z predplatenej služby (napr. Prima) na paušál zatiaľ takto (mobilom za euro) ocenený nebude.

Telefóny sú, narozdiel od tradičných akciových, blokované na sieť Orangeu. Po 24 mesiacoch vám ich Orange na vašu žiadosť zadarmo odblokuje.

Druhou alternatívou po niekoľkých mesiacoch bez viazanosti je zľava na akciový telefón. Skrátka, ak po dvoch rokoch viazanosti platíte pár faktúr bez viazanosti, ale potom sa opäť chcete kúpou akciového mobilu zaviazať na ďalšie dva roky, Orange vás za tých pár mesiacov bez viazanosti odmení zľavou na akciový telefón, ktorý si idete kúpiť. Neexistuje však žiadna všeobecná a verejne dostupná tabuľka zliav, podľa ktorej sa viete orientovať. Spoľahnúť sa musíte na e-shop, kde potrebnú informáciu nájdete.

Tlačová správa:

Bratislava, 28. apríla 2011 – Orange vyhlasuje druhú Jarnú mobilizáciu. Dotovaný mobilný telefón môžu od zajtra získať úplne všetci zákazníci a vybrať si, či sa chcú zaviazať, alebo chcú získať nový telefón hoci aj za euro bez akýchkoľvek záväzkov. Orange tak reaguje na požiadavky svojich zákazníkov, ktorí chcú využívať stále nové mobily za dotované ceny. Až 95 zákazníkov fakturovaných služieb Orangeu využíva dotovaný telefón. Vďaka tejto novinke si už zákazníci Orangeu budú môcť akciový mobil kúpiť aj bez záväzku, a to hoci aj za jedno euro, pričom cena telefónu bude závisieť od súčtu faktúr počas posledného obdobia bez viazanosti.

Po 13 rokoch od povestnej Jarnej mobilizácie, ktorá priniesla prvý mobilný telefón „za korunu“ prichádza Orange na slovenský telekomunikačný trh s ďalšou novinku, ktorá sa v jeho ponuke stáva štandardom: zákazníci Orangeu budú môcť získať akciový telefón hoci aj bez viazanosti. Akciová cena telefónu bez viazanosti bude pritom závisieť od súčtu faktúr počas posledného obdobia bez viazanosti.

Od Jarnej mobilizácie, s ktorou Orange, vtedy ešte ako Globtel, na slovenský trh priniesol akciové mobily, si zákazníci Orangeu kúpili už takmer 7 miliónov dotovaných telefónov.

„Zo SIM karty sa telefonovať nedá a potvrdzujú to aj naši zákazníci, ktorí si u nás za posledných 13 rokov kúpili takmer 7 miliónov dotovaných telefónov. Našim cieľom je umožniť zákazníkom používať najnovšie mobilné telefóny za čo najlepšie ceny, a to aj bez viazanosti. Jedine naši zákazníci si budú môcť vybrať, či chcú akciový telefón s viazanosťou, alebo bez nej,“ hovorí Pavol Lančarič, generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko.

Obe možnosti, ako získať nový telefón ostanú naďalej v ponuke Orangeu, pričom zákazník sa bude môcť sám rozhodnúť, či sa zaviaže, alebo si kúpi nový telefón, hoci aj za jedno euro, bez viazanosti.

V rámci uvádzacej ponuky dáva Orange zákazníkom na výber z ôsmich modelov značky Nokia za akciovú cenu bez viazanosti. Akciová cena telefónu závisí len od súčtu faktúr zákazníka a ich kúpou sa zákazníci k ničomu nezaväzujú. Akciovú ponuku telefónov bez viazanosti bude Orange pravidelne aktualizovať podobne, ako pri akciovej ponuke telefónov s viazanosťou.

Novinka, ktorú prináša Orange, je výhodná aj pre zákazníkov, ktorí sa rozhodnú zaviazať a podpísať Dodatok k zmluve o pripojení. Kým doteraz akciová cena telefónov závisela od výšky mesačného paušálu, po novom si ich budú môcť zákazníci Orangeu kúpiť ešte výhodnejšie, pretože Orange zohľadní aj kumulatívnu výšku ich doterajších faktúr.

Vylepšená Orange Garancia

S mobilom bez záväzku prináša Orange aj vynovenú a ešte lepšiu Orange Garanciu. Zákazníci si na predajných miestach Orangeu vďaka interaktívnej obrazovke za asistencie predajcu budú môcť vybrať pre seba už nielen najvýhodnejšiu ponuku, ale zároveň im tento nástroj pomôže rozhodnúť sa, či je pre nich výhodnejšie zobrať si akciový telefón bez viazanosti, alebo podpísať Dodatok k Zmluve o pripojení.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu