Pred5rokmi: 6131, diamantová SLVR L7 a výročie fóra

pred5rokmiPäť rokov je dlhá doba. Koncom apríla 2006 slovenským hitparádam kraľovala kapela Peha so skladbou Spomaľ, naše diskusné fórum oslávilo prvé výročie a týždeň bol bohatý ako na novinky, tak i recenzie. Objavila sa prvá slovenská verzia populárnej aplikácie Jimm, Orange vynovil svoju aprílovú ponuku a T-Mobile ponúkal internet so štátnym príspevkom.

Začnem tradične od operátorov. Orange predstavil vynovenú aprílovú ponuku. Tá umožňovala každému, kto si od 20. apríla 2006 zakúpil paušál s akciovým mobilným telefónom, získať do konca roka 500 voľných minút na každý deň, ktoré ste mohli využiť na volania v rámci siete Orange v čase od 22. do 7. hodiny a cez víkendy neobmedzene. Operátor v tej dobe taktiež dočasne pozastavil predaj Nokie 6280 kvôli softvérovej chybe. T-Mobile prichystal špeciálnu akciu na Rýchly Internet 2 za mesačný poplatok 399 Sk. Táto akcia bola určená používateľom, ktorí spĺňali podmienky získania štátneho príspevku. V dnešnej dobe však platiť za internet s objemom 2 GB a rýchlosťou do 512 kbps 13 eur mesačne, je šialenosť. Pred piatimi rokmi to ale bola výhodná ponuka.

Špeciálne edície populárnych telefónov vždy lákali záujem bohatých zákazníkov. Čo však Motorola predstavila pred piatimi rokmi na moskovskej akcii ZOOM bol už extrém. Titánová Motorola SLVR L7 vykladaná 260-timi diamantami očarila všetkých, no dovoliť si ju kúpiť už mohol len málokto. Jej cena sa pohybovala okolo dvoch miliónov korún (cca 66 000 eur). V roku 2006 bola mimoriadne obľúbená i aplikácia Jimm, a tak bolo len otázkou času, kedy sa dočkáme lokalizovanej verzie. O tú sa postaral používateľ, ktorý si hovorí Katro a pripravil pre vás slovenskú verziu aplikácie Jimm vo verzii 0.5.

Apríl bol i mesiacom, kedy naše diskusné fórum oslávilo prvé výročie. Už po roku bolo na fóre viac ako 60 000 príspevkov. Vtedajší moderátori boli Ing. Fijok a Arrow79. Dnes má naše fórum cez 190 000 príspevkov a takmer 8 000 registrovaných používateľov. O fórum sa dnes starajú najmä užívatelia s nickom Jessica a ZraLOCK. Za ich (občas náročnú) prácu im ďakujeme. Svoje prvenstvo získal aj prvý niekoľkohodinový výpadok serveru Fony.sk.

pred5rokmiPočas týždňa od 18. apríla 2006 do 24. apríla sa objavilo na slovenskom trhu aj niekoľko noviniek. BenQ-Siemens S68 ste mohli kúpiť za 5 600 Sk, hudobnú Nokiu N91 s kovovým telom a 4 GB pevným diskom za 25 990 Sk a manažérsku Nokiu E60 za 17 300 Sk.

pred5rokmiV sekcii recenzií sme testovali jeden tradičný mobil a trojicu netypických zariadení. Nokia 6131, elegantné véčko s megapixelovým foťákom, podporou pamäťových kariet a dvojicou farebných displejov, patril k tým klasickým. Naopak, detský mobil BabyMo, seniorský Easy5 a slovenské PDA PocketSurfer patrili medzi tie netradičné, s ktorými sa bolo takmer nemožné stretnúť.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu