Android: časované profily

Je piatok a máme tu ďalší diel seriálu, ktorý sa dnes bude niesť v duchu témy časované profily. Symbian posledných generácií obsahuje časované profily priamo v sebe (hoci sa k nim dostanete len cez nastavenia), ostatné operačné systémy buď túto možnosť vôbec neponúkajú, alebo sa spoliehajú na aplikácie tretích strán. Android je našťastie ten druhý prípad, a tak váš smartfón s týmto OS môže automaticky vypnúť tichý alebo iný režim po vami nastavenom čase. Už sa tak nikdy nestane, že po vyučovacej hodine, návšteve u lekára alebo dôležitej schôdzke zabudnete vrátiť mobil z tichého režimu do normálneho.

Android TIP je naša malá rubrika, ktorej sa plánujeme venovať každý piatok poobede. Popularita tohto OS aj na Slovensku významne rastie, a tak vám každý piatok radi predstavíme nejakú aplikáciu alebo skupinu aplikácií, ktoré uľahčujú prácu či zväčšujú zábavu s vašim smartfónom. Nemáte ešte telefón s týmto OS alebo sa s ním len zoznamujete? Tak si určite pozrite video: Začíname s Androidom.

V Android Markete je množstvo aplikácií, ktoré menia profily vo vami nastavený čas, napríklad každý deň o desiatej večer nastavia tichý režim a o ôsmej ráno prepnú na normálny profil. Dnes sa však zameriame na aplikácie, ktoré nemenia profil pravidelne, na dennej báze, ale len vtedy, keď to potrebujete, teda tak, ako je to napríklad v už spomínaných symbianoch.

Shush!

Shush! je jednoduchá aplikácia, ktorá slúži pre načasovanie tichého profilu na vami určenú dobu. Táto aplikácia vám umožní jednoduchým stláčaním tlačidla hlasitosti až na minimálnu hodnotu aktivovať Shush! a pohodlne nastaviť, ako dlho má byť zariadenie v tichom režime.

Po uplynutí tejto doby, prípadne opätovným ručným zvýšením hlasitosti pomocou tlačidla v bočnej stene, sa telefón opäť nastaví do pôvodného profilu. Pred aktiváciou Shush! máte na výber úroveň hlasitosti zvonenia, s ktorou sa telefón vráti späť do pôvodného stavu. Prípadne stlačením položky "Keep it off" necháte zvonenie trvalo vypnuté.

Shush!Shush!Shush!

Na bežných androidoch (bez nadstavby TouchWiz a podobne) je možné Shush! spustiť aj bez odblokovania displeja. Stačí displej rozsvietiť a namiesto odblokovania posunom prsta zvoliť tichý režim. Aj táto operácia spustí časovaný profil cez Shush!

Aplikácia má veľkosť 67 kB a je určená pre OS Android od verzie 2.1 a vyššej. Zadarmo si ju stiahnete cez vstavaný Market v mobilnom telefóne alebo jeho webové rozhranie.

Link na stiahnutie: market.android.com

Timed Profiles

Táto aplikácia ponúka štyri profily s možnosťou nastaviť si ich ako trvalé alebo časované, teda umožňuje prepnúť telefón do zvoleného režimu na určené časové obdobie a po uplynutí nastavenej doby (v hodinách a minútach) vrátiť automaticky späť do režimu pred načasovaním. Stačí zadať želaný čas, vybrať si z ponúkaných profilov a nemusíte sa starať o to, či sa vám po skončení stretnutia dovolá kamarát, kolega či partnerka.

Ponúkané profily:

- zvoniť a vibrovať

- len zvonenie

- len vibrovať

- tichý (ani zvoniť, ani vibrovať)

Timed Profiles

Aplikácia má veľkosť 106 kB a je určená pre všetky verzie OS Android. Zadarmo si ju stiahnete do svojho mobilného zariadenia cez vstavaný Market alebo cez webové rozhranie.

Link na stiahnutie: market.android.com

Ďalšie tipy na aplikácie pre OS Android nájdete pod týmto odkazom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu