Apple žaluje Samsung za kopírovanie

Ťažko povedať, či dizajnérom v spoločnosti Samsung došli nápady alebo si len povedali, že načo vymýšľať komplikovaný vzhľad, veď jednoduché a čisté línie sú tie pravé. Ale pravda je, že pri predstavení ich vtedajšej vlajkovej lode Samsungu Galaxy S snáď nikomu neušla nápadná podobnosť s ikonou Apple iPhone 3G. Rovnaká dizajnová zhoda je pri tabletoch. Samsung Galaxy Tab má síce menšie rozmery a na trhu sa stále predáva iba 7'' verzia, ale treba uznať, že je tu veľká podobnosť s Apple iPad.

iPhone vs Galaxy Tab

Firme Apple už zrejme došla trpezlivosť a podala v štáte Kalifornia žalobu na spoločnosť Samsung za kopírovanie nápadov a inovácií vo svojich produktoch. Využíva fakt, že jednotlivé prvky má chránené patentmi a ochrannými známkami. V žalobe o porušení duševných práv je formulované približne toto: "Namiesto toho, aby Samsung inovoval a prišiel s vlastným unikátnym dizajnom smartfónov a tabletov, vybral sa cestou kopírovania technológií, používateľského prostredia a vzhľadu produktov Apple."

Samsung sa k žalobe zatiaľ nevyjadril. Takisto je pravda, že úspešné Apple produkty napodobňujú i ďalší známi, či menej známi výrobcovia, nehovoriac o tom, že za aktuálnu napodobeninu iPhonu 4 môžeme považovať ďalší Samsung, a to Galaxy Ace:

iPad vs Galaxy Tab

Zdroj: engadget.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu