Budú W7 a W8 prvými Nokiami s Windows Phone?

Server pocketnow.com priniesol informáciu, podľa ktorej prvé modely Nokie s operačným systémom Windows Phone budú mať názov W7 a W8. Prvý model má vraj vychádzať z konceptu HTC 7 Mozart, zatiaľ čo druhý model má byť podobný Nokii N8.

Bližšia výbava nebola špecifikovaná. Podľa odhadov by malo ísť o multimediálne telefóny s kvalitným fotoaparátom. Môžme len dúfať, že tentoraz nezabudnú na automatické zaostrovanie.. Aj keď nám ľudia z Nokie stále zaryto opakujú, že nový operačný systém, na ktorý sú všetci zvedaví, nebude niesť označenie WP 7, viaceré internetové zdroje stále uvádzajú, že práve táto platforma bude v nových zariadeniach osadená.

concept Nokia

foto: concept Nokia Windows Phone

Kde je pravda, sa dozvieme až pri predstavení noviniek. O tom, kedy sa zákazníci prvých smartfónov, ktoré majú byť výsledkom spojenia dvoch gigantov - Nokie a Microsoftu, dočkajú, sa nedá zatiaľ určiť. Niektoré zdroje sa domnievajú, že by termín uvedenia v období vianočných sviatkov bol tým najlepším, tí menej optimistickejší sa nazdávajú, že až rok 2012 bude tým pravým.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu