Symbian žije - odkazuje Nokia skeptikom

Nokia dnes predstavila okrem nových zariadení aj aktualizovaný OS Symbian. Číselné označenie spoločnosť vymenila za poetickejšie. Dala mu meno Symbian Anna.

Symbian Anna

Aktualizácia ponúka veľké množstvo vylepšení, vrátane stability, nových zaoblených ikon či rýchlejšieho webového prehliadača v ktorom nechýba tlačidlo Späť. Súčasťou sú tiež inovované Ovi Mapy s vylepšeným vyhľadávaním a trasami mestskej dopravy. Pribudlo zobrazenie QWERTY klávesnice aj na výšku. Počas zadávania textu vidno prostredie aplikácie, v ktorej používateľ píše, pretože je obrazovka rozdelená na dve časti. Či už ide o Web, Mapy alebo e-maily.

Symbian Anna

Nový Symbian ponúka aj celý rad nových funkcií zameraných najmä na biznis segment. Ide o nové bezpečnostné funkcie s hardvérovo akcelerovaným šifrovaním, inovovaný poštový klient s podporou pre pozvánky na stretnutia v kalendári alebo chat Microsoft Communicator Mobile.

Symbian AnnaSymbian Anna

Nový operačný systém budú už obsahovať nové modely Nokia X7 a Nokia E6. Update by mal byť prístupný v nasledujúcich mesiacoch aj pre mobilné telefóny Nokia N8, Nokia E7, Nokia C6 a Nokia C7.

Podľa prezentovaných plánov chce Nokia v roku 2011 predať 150 miliónov zariadení s OS Symbian. Takisto sa v spoločnosti vyjadrili, že minimálne štyri roky sa plánujú tomuto operačnému systému ďalej venovať a pracovať na jeho zdokonalovaní. Veríme, že nový Symbian Anna dopomôže ambiciózny cieľ naplniť.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu