Nokia dnes predstavila telefóny E6 a X7 spolu s novým OS Symbian Anna

Spoločnosť Nokia dnes predstavila dva nové modely smartfónov. Podľa očakávaní išlo o multimediálne zariadenie Nokiu X7 a zástupcu biznis triedy Nokiu E6. Tieto nové smartfóny sú zároveň prvými modelmi, ktoré obsahujú kompletnú aktualizáciu systému Symbian.

Nokia X7Nokia X7 je mobilný telefón zameraný na zábavu. Na 4'' AMOLED displeji sa budú výborne hrať hry, prezerať webové stránky, či videá. 8 Mpix fotoaparát, bohužiaľ bez autofókusu, poslúži na zhotovenie fotografií na na nahrávanie HD videí. Nezvyčajný dizajn kombinuje nerezovú oceľ a sklo. V každom rohu je vstavaný reproduktor. Nechýba plná dátová výbava.

Nokia E6 je nástupcom populárnych biznis telefónov Nokií E71 a E72. Plnohodnotná a veľmi pohodlná QWERTY klávesnica, dotykový displej a hlavne silná batéria sú veľkým lákadlom. Bezproblémové ovládanie telefónu jednou rukou a kompaktné rozmery ostali zachované.

Nokia E6

Nokia E6 ponúka širokú škálu integrovaných komunikačných riešení na platforme Microsoft. Ide o už známy prístup k Microsoft Exchange Serveru, aplikáciu Microsoft Communicator Mobile a Microsoft SharePoint. Plná dátová konektivita je v tomto segmente samozrejmosťou.

O obidvoch novinkách pripravujeme podrobnejšie informácie, ktoré čoskoro zverejníme.

Novopredstavený Symbian dostal poetický názov Anna. Ponúka množstvo vylepšení. Bližšie sa mu budeme venovať v samostatnom článku. K dispozícii bude v nasledujúcich mesiacoch aj pre modely Nokia N8, Nokia E7, Nokia C6 a Nokia C7.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu