Milovník koní

Košice sú zase majstri, Žilina zaplatí 10-tisíc eur pokutu a futbalisti Popudinských Močidlian vyhrali turnaj o putovný pohár starostu. Ale čo je najlepšie, konečne sa hýbe aj mobilný biznis. Smerom dopredu. Veď posúďte sami.

Ako už pred týždňom múdry vedúci naznačil, ou-tú niečo chystá. Férový program už začínal byť nudný a konkurenciou štyrikrát skopírovaný. Deväťstotisíc ovečiek v košiari je zaujímavé číslo, takže by bolo dobré im ten trinásťcentový pobyt aj spríjemniť. Kreatívny manažéri však dlho nevedeli prísť novej chuti do života na meno. Pri znudenom listovaní kalendárom a hľadaní, či výročie SNP nebodaj nepadne na nedeľu, si všimli augustové meno Filip. Áno, paušál Filip! Plebejci žiaria nadšením. Určite chcú "zadarmo" telefonovať v rodnej sieti, mimo nej dostanú svoju virtuálnu peňaženku na mobilné útraty. Do nej si okrem fotky starkej Agáty, Tesco Clubcard a permanentky do sauničky musia dať 20, 30 alebo 40 €. Čím bude bubákov viac, tým nižšia cena volaní ku konkurencii. Stále je však vyššia než pri extra férových balíčkoch, takže Filipa odporúčame najmä tým, ktorí dokonale využijú benefit volaní sfarbených do modra. Malým plusom je, že neminutý obsah kasičky sa prenáša, hoci iba do jedného zúčtovacieho obdobia. Tak čo, uzavrieme stávky či sa do konca mája zjaví nápadne podobný paušál Lukáš Orindž a Patrik Madženta?

Nemecký operátor zrejme nakúpil nové služobné Hjundaje a následne urobil kórejský týždeň Joh-eun achim, hangug! Do ponuky zaradil tri Samsungy. Pribudne vedúcim pochválený Samsung Galaxy Ace, nástupca trháku Star II a stopercentne stocentový model E1170i. V Ázii to jednoducho vedia, o tom svedčí aj nečakaný fakt, že HTC duplo na plyn a predbehlo v trhovej hodnote nejakú Nokiu. Tú si kúpite za 33,6 miliardy dolárov, socky sa musia uskromniť s Motorolou za necelú polovicu. Kto sa na to cíti, Apple s 311 miliardami dolárov je ideálna výzva. Ale to si už musí požičať od Borisa, Ivana a Patrika.

Paradoxne prví dvaja spomínaní mobilní rivali predstavia v rovnaký deň 12. apríla 2011 na tlačovej konferencii svoje návnady pre plebejcov. HTC má nespornú výhodu v použití čoraz populárnejšieho Androidu a Nokia v použití nápisu Nokia, ktorý má zatiaľ stále punc kvality. A navyše, na jej modely vám postačí aj mizerných tridsať eur.

Súčasnú fínsku QWERTY pochúťku - Nokiu E7 si okrem Lenky odskúšal aj Rišo. Verdikt by nebol zlý, keby.......no, ale kto mu tam ten Android napchá? Ono by stačilo konečne ten Symbian poriadne doladiť.

Telekomunikačné spoločnosti budú od 1. mája platiť za predĺženie licencií, ktoré si vysúťažili. Každá z týchto dvoch firiem zaplatila v 90-tych rokoch za ne 18 miliónov dolárov. Výška poplatku ešte nie je známa, no operátori dúfajú, že Telekomunikačný úrad ho určí v adekvátnej výške, ktorá bude zodpovedať situácii na trhu. Orindž ešte pred prijatím zákona uviedol, že za primeraný poplatok za 15-ročnú licenciu považuje päť miliónov eur. Firma, ktorá vlani dosiahla zisk 335 miliónov eur.

Vo štvrtok padol Poprad a teplotné rekordy. Jarno-letný hic sa však dá využiť aj inak. Vedci už pracujú na implementovaní priehľadného solárneho panelu do displeja mobilu. Navýšenie výrobných nákladov bude také minimálne, že v prípade polooblačnej oblohy vás nebude mrzieť stav "dočasne nedostupný".

Pred piatimi rokmi bolo teplo tiež, na poli predplateniek možno až horúco. Téčko prišlo s hybridom predplatenky a paušálu - Easy FIX. Vtedajšie zaujímavé ceny pridusilo tarifikáciou 30+30, ktorú si ako know-how ponechalo doteraz. Orindž umožnil vybraným paušálom volania v rámci siete počas 3 mesiacov za 5,40 Sk (0,18 eur), prípadne ste mohli získať Sony Ericsson K600i za korunu (0,03 €). Dnes už najlacnejší telefón kúpite 30-násobne drahšie.

Doba je veru naozaj zlá, takže by sa zišiel nápad. Ale všetko s mierou. Istá čiperná 75-ročná dôchodkyňa z Gruzínska pri zbere kovového odpadu narazila na káble a vlastnoručne ich poškodila za účelom vidiny zisku. Čo čert nechcel, káble boli zhodou náhodou optické a babka zlatokopka tým nechtiac vypla internet v celom susednom Arménsku. Tento kiks ju môže stáť tri roky za mrežami. Dnes sú zárukou istoty už len zber papiera, podbeľu a odovzdávanie flaší z Bažanta.

Vedúceho denníček

- Nie je nič ťažšie, než si v sobotu ráno spomenúť, čo sa dialo začiatkom týždňa. To je tak, keď si priebežne nerobím poznámky. Lajdák.

- Ale na novinku O2 si spomeniem hneď.

- Nemala by v reklame na Filipa hrať hudba Jara Filipa?

- Tomu sa hovorí absolutný rým. Ten je dnes mimoriadne populárny. Ako v tej pesničke, na ktorú neradno čo len pomyslieť.

- Filip je mimochodom meno gréckeho pôvodu a znamená "milovník koní". Verím, že slovenský dostihový kôň Telefónicy má dobrú kondičku, pretože zatiaľ maká poctivo a ja dúfam, že mu to vydrží.

- Zatiaľ totiž všade počúvam: "Ja by som aj hneď prešiel do O2, ale s tým ich národným roamingom a obmedzeniami O2 Data Nonstop len na EDGE a ich vlastné BTS-ky to jednoducho nespravím."

- Takže po flatovom Filipkovi všetci čakajú na spustenie 3G. Uvidíme, aké nové dátové balíky to prinesie.

- Začiatkom týždňa som zase prešiel s Galaxy S na Xperiu Arc. Tentoraz tmavú. Tá vyzerá elegantnejšie.

- A do príchodu Galaxy S2 mám jednoznačne trhového favorita.

- Mimochodom, na Samsung začínam čím ďalej viac počúvať kritiku týkajúcu sa nudného dizajnu a prílišného kopírovania ajfonov ich vlajkovými loďami.

- A ľudia majú pravdu. Komu ukážem Arc, ten hýka. Kto videl S2, ten skôr povzdychne, že si ho kúpi naozaj len z rozumu, ale nie srdcom.

- HTC sa zase opičí použití prívlastku "S". Incredible S, Desire S a teraz vraj tiež HD7S. No zbohom.

- Ani vy nemáte príliš v láske technologické "unboxing videá" v štýle amatérskych pikantných záberov chlapíka s kamerou v jednej ruke a prostitútkou v druhej? Tak toto si musíte pozrieť:

Diskusia k článku:

Začať diskusiu