Nástupca Xperie X10 Mini Pro?

Na nástupcu obľúbeného smartfónu malých rozmerov Sony Ericssonu Xperie Mini Pro čakáme už dlho. Na trhu totiž nie je veľa kompaktných telefónov a s hardvérovou QWERTY klávesnicou už vôbec nie. Dá sa povedať, že ich je nedostatok.

Recenzia: Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro (26. 6. 2010)

Záujemca o kombináciu Android plus hardvérová QWERTY nemá u nás veľký výber. HTC Desire Z je model väčších rozmerov, rovnako ako Motorola Milestone 2. No a po nedávnej správe od Sony Ericsson, že na Xperiu Mini či Mini Pro nebude oficiálna aktualizácia ani na FW 2.2 Froyo, sklamalo tých, čo by radi používali malý, šikovný Android s novšou verziou.

Xperia X10 Mini Pro 2

Preto potešili informácie, že možno nebude trvať dlho a Sony Ericsson predstaví novinku v podobe nástupcu Xperie X10 Mini Pro. Nový model sa dizajnovo podobá na predchodcu, ale mal by byť o niečo väčší. Podľa internetových špekulácií by dotykový displej mohol mať uhlopriečku 3'' s rozlíšením 320 x 480 bodov. Procesor s taktom 800 MHz, možno až 1 GHz spolu s grafickým čipom Adreno 205 bude dopľňať OS Android 2.3 Gingerbread s nadstavbou Timescape. Nemá chýbať 5 Mpix fotoaparát s LED bleskom, Wi-Fi, GPS, podpora HSPA, ani Bluetooth.

Základné info: Sony Ericsson Xperia Pro (13. 2. 2010)

Dúfame, že na správne údaje priamo od výrobcu nebudeme musieť dlho čakať. Na barcelonskom MWC 2011 bol predstavený model s hardvérovou QWERTY klávesnicou Sony Ericsson Xperia Pro. Ide o veľmi dobre vybavený mobil, ale s väčším 3,7'' displejom. Zatiaľ sa v našich obchodoch neobjavil.

Zdroj: new-cell-phones.org

Diskusia k článku:

Začať diskusiu